ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Σε σύγχυση ο Αλ. Καχριμάνης μετά τις αποκαλύψεις για τον τρόπος διαχείρισης σοβαρών θεμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου

Σε σύγχυση ο Αλ. Καχριμάνης μετά τις αποκαλύψεις για τον τρόπος διαχείρισης  σοβαρών θεμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου

Έχασε την ψυχραιμία του ο Αλ. Καχριμάνης και τα βάζει με όλους!


Περίοδο μεγάλης έντασης διανύει η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, καθώς τα μέτωπα που έχει ανοίξει και ο τρόπος που τα διαχειρίζεται προκαλούν αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά στην Αντιπολίτευση – και όχι μόνο - που μάταια περιμένει απαντήσεις!

Ο τρόπος διοίκησης της Περιφέρειας από τον Αλ. Καχριμάνη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας, καθώς σοβαρά θέματα (απευθείας αναθέσεις, Γράμμος κ.α.) έχουν λάβει πανελλήνιες διαστάσεις, ενώ έφτασαν και μέχρι την Δικαιοσύνη! Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα για τις απευθείας αναθέσεις, ενώ χθες κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στην Εισαγγελία Ιωαννίνων για το έργο της διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο. Αναφορά για το ίδιο θέμα κατέθεσαν στον Υπ. Περιβάλλοντος και βουλευτές του ΚΚΕ, επισυνάπτοντας μάλιστα την απόφαση του Περιφερειάρχη για την απευθείας ανάθεση, συνολικού ύψους 24.800 ευρώ, που αφορά «εργασίες αποκατάστασης βατότητας από μνημείο «Γέσου» έως όρια νομού στο Γράμμο».

Ένταση στην Περιφ. Επιτροπή!

Δεν εκπλήσσεται κανένας πλέον από τις εκρήξεις του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, όταν… πιέζεται από την Αντιπολίτευση! Το ίδιο συνέβη και κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, όπου σε αρκετά σημεία έχασε την ψυχραιμία του, στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί των αποφάσεών του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος της Περιφ. Επιτροπής Γιάννης Στέφος, χθες επέλεξε να καθίσει στα έδρανα των περιφερειακών συμβούλων και όχι πάνω, δίπλα στον Περιφερειάρχη που προέδρευε.

Για το θέμα του Γράμμου ο Αλ. Καχριμάνης είπε ότι όλα έγιναν νόμιμα, απειλώντας ότι θα πάει στον Εισαγγελέα εάν «οποιοσδήποτε επιχειρήσει να κάνει οτιδήποτε» (!) ενώ δεν έλειψαν εκφράσεις τύπου «εγώ κάνω κουμάντο εδώ» (!) ή «δεν θα σας βάλω εγώ μυαλό;» (!) κ.α.

Τα ξεσπάσματα αυτά επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο το ήδη έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στο διοικητήριο της Περιφέρειας και προκαλούν περισσότερα ερωτηματικά στους πολίτες, που παρακολουθούν έκπληκτοι τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

Αναβάλλεται το Περιφερειακό!

Στο μεταξύ, πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε και η απόφαση να συγκληθεί την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς να περιλαμβάνονται οι επερωτήσεις της Αντιπολίτευσης.

Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων, χθες ο Αλ. Καχριμάνης ανακοίνωσε την ματαίωσή του για «σοβαρούς προσωπικούς λόγους» της Προέδρου Στ. Μπραΐμη – Μπότση, η προχθεσινή ανακοίνωση της οποίας ήταν αυτή που προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, η ανακοίνωση που αναρτήθηκε έκανε λόγο ότι αναβάλλεται «για προσωπικούς λόγους μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και του κου Περιφερειάρχη», γνωστοποιώντας ότι το περιφερειακό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου και στο οποίο θα συμπεριληφθούν και οι κατατεθείσες επερωτήσεις, καθώς και όποιο άλλο θέμα προκύψει μέχρι την κατάρτιση της νέας Ημερήσιας Διάταξης.

Ακόμη και η σπουδή που επέδειξε στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής ο Αλ. Καχριμάνης, να αποδώσει «προσωπικούς λόγους» της προέδρου του σώματος για την αναβολή της συνεδρίασης, δείχνει τον πανικό που τον διακατέχει και το ότι ο ίδιος επιχειρεί με κάθε τρόπο να κερδίσει χρόνο!

Επίμονες και οι παρατάξεις

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι με ανακοινώσεις τους το βράδυ της Δευτέρας τόσο το «Κοινό των Ηπειρωτών» (Στέφος), όσο και το «Ήπειρος Όλον» (Ζούμπας) ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης για την άρνηση της συζήτησης των επερωτήσεων.

Η παράταξη Στέφου έκανε λόγο για «φτηνές» και «προσχηματικές» δικαιολογίες της Προέδρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει καμία απαγόρευση βάσει νόμου για τη διεξαγωγή πολιτικής συζήτησης σχετικά με τις αναθέσεις έργων, μελετών ή υπηρεσιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Αιχμηρή ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Ζούμπα καταγγέλλοντας ως ψευδή τον ισχυρισμό της Προέδρου του σώματος ότι δήθεν η επερώτηση για τις απευθείας αναθέσεις κατατέθηκε στις 14 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι έχει κατατεθεί από τις 24 Σεπτεμβρίου! Και την κάλεσε να «υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο ως προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι ως διευκολυντή της περιφερειακής αρχής».

Το… στενό μαρκάρισμα της Αντιπολίτευσης φαίνεται πως οδήγησε τον Αλ. Καχριμάνη χθες, να δεσμευτεί ότι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα συζητηθούν τόσο οι απευθείας αναθέσεις, όσο και ο Γράμμος. «Εάν είμαι καλά από υγεία, θα τα φέρω όλα», σημείωσε…

Και… «άνθρωποι της νύχτας»!

Εντύπωση όμως προκάλεσε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής και η αναφορά του Αλ. Καχριμάνη περί «ανθρώπων της νύχτας»… ψέγοντας τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ότι δεν πήραν θέση! «Παρουσιάστηκαν άνθρωποι της νύχτας εδώ στα Γιάννενα και δεν σας είδα να σας ενδιαφέρει καθόλου το θέμα», ανέφερε απευθυνόμενος προς την Αντιπολίτευση, χωρίς και πάλι να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το τι εννοούσε, οπότε άφησε για μια ακόμη φορά «σκιές» να απλώνονται πάνω από την Περιφέρεια!


proinoslogos.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
12 Οκτωβρίου 2024
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Οκτωβρ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Επίσκεψη στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2...
25 Σεπτεμβρίου 2024
Το υπό επεξεργασία Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό του υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε ...
03 Οκτωβρίου 2024
Ουδόλως απλό ζήτημα η ανακοίνωσις του Πρωθυπουργού της Aλβανίας Έντι Ράμα ότι προτίθεται να δημιουργ...
26 Σεπτεμβρίου 2024
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στα Τίρανα προσελκύει νέους απ' όλη την Αλβανία. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσ...
15 Σεπτεμβρίου 2024
Για την ιστορία της Χιμάρας γνωρίζω μεν αρκετά, αλλά έχω την άποψη ότι η Χιμάρα του σήμερα δεν είναι...
13 Σεπτεμβρίου 2024
«…Η Αλβανική Κυβέρνησις συλλαμβάνει την επομένην της σχολικής απεργίας ως υποκινητάς δήθεν αυτής, πλ...