ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Σε κατ' οίκον κράτηση τέθηκε ο Σαλί Μπερίσα

Σε κατ' οίκον κράτηση τέθηκε ο Σαλί Μπερίσα

Το Ειδικό Δικαστήριο της Αλβανίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έθεσε σε κατ' οίκον κράτηση τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Ο 79χρονος Μπερίσα, θα παρακολουθείται από την αστυνομία στην κατοικία του, καθώς, μετά την απόφαση αυτή, του απαγορεύεται να φύγει από αυτό και να επικοινωνήσει με άλλα άτομα, εκτός από αυτά με τα οποία συγκατοικεί, ανακοίνωσε το Δικαστήριο.

Η Ειδική Εισαγγελία της Αλβανίας (SPAK) είχε ζητήσει κατ' οίκον περιορισμό για τον Μπερίσα, δηλώνοντας ότι αγνόησε την απόφαση των εισαγγελέων να παρουσιάζεται στον SPAK κάθε δύο εβδομάδες και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, ενώ ερευνάται για διαφθορά που σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση του πρώην αθλητικό σωματείο «Παρτιζάνι».

Η εκτέλεση της απόφασης ανατίθεται στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, εκπροσωπούμενη από τους εισαγγελείς Arben Kraja και Enkeleda Millonai.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη δικαστή Irena Gjoka, για την οποία υποστηρίχθηκε από τους δικηγόρους του Μπερίσα ότι είχε κατατεθεί αίτημα αποκλεισμού, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από την GJKKO.

Ο δικηγόρος του Μπερίσα, Γκεντς Γκιοκουτάι, αντιτάχθηκε στην απόφαση και δήλωσε ότι θα ασκήσουν έφεση. Η υπεράσπιση του πρώην πρωθυπουργού έχει προθεσμία πέντε ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο Ειδικό Εφετείο.

Στις 21 Δεκεμβρίου, το αλβανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το αίτημα των εισαγγελέων για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μπερίσα.

Τον Οκτώβριο, το SPAK ανακοίνωσε ότι ο Μπερίσα κατηγορείται για διαφθορά σε μια υπόθεση μαζί με τον γαμπρό του, Jamarbër Malltezi, που αφορούσε την παράνομη ιδιωτικοποίηση του αθλητικού συγκροτήματος Partizani.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...