ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Σε κατ' οίκον κράτηση τέθηκε ο Σαλί Μπερίσα

Σε κατ' οίκον κράτηση τέθηκε ο Σαλί Μπερίσα

Το Ειδικό Δικαστήριο της Αλβανίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έθεσε σε κατ' οίκον κράτηση τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Ο 79χρονος Μπερίσα, θα παρακολουθείται από την αστυνομία στην κατοικία του, καθώς, μετά την απόφαση αυτή, του απαγορεύεται να φύγει από αυτό και να επικοινωνήσει με άλλα άτομα, εκτός από αυτά με τα οποία συγκατοικεί, ανακοίνωσε το Δικαστήριο.

Η Ειδική Εισαγγελία της Αλβανίας (SPAK) είχε ζητήσει κατ' οίκον περιορισμό για τον Μπερίσα, δηλώνοντας ότι αγνόησε την απόφαση των εισαγγελέων να παρουσιάζεται στον SPAK κάθε δύο εβδομάδες και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, ενώ ερευνάται για διαφθορά που σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση του πρώην αθλητικό σωματείο «Παρτιζάνι».

Η εκτέλεση της απόφασης ανατίθεται στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, εκπροσωπούμενη από τους εισαγγελείς Arben Kraja και Enkeleda Millonai.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη δικαστή Irena Gjoka, για την οποία υποστηρίχθηκε από τους δικηγόρους του Μπερίσα ότι είχε κατατεθεί αίτημα αποκλεισμού, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από την GJKKO.

Ο δικηγόρος του Μπερίσα, Γκεντς Γκιοκουτάι, αντιτάχθηκε στην απόφαση και δήλωσε ότι θα ασκήσουν έφεση. Η υπεράσπιση του πρώην πρωθυπουργού έχει προθεσμία πέντε ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο Ειδικό Εφετείο.

Στις 21 Δεκεμβρίου, το αλβανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το αίτημα των εισαγγελέων για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μπερίσα.

Τον Οκτώβριο, το SPAK ανακοίνωσε ότι ο Μπερίσα κατηγορείται για διαφθορά σε μια υπόθεση μαζί με τον γαμπρό του, Jamarbër Malltezi, που αφορούσε την παράνομη ιδιωτικοποίηση του αθλητικού συγκροτήματος Partizani.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...