ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Σε δίκη στέλνει η Ειδική Εισαγγελία (SΡΑΚ) την υπόθεση Μπελέρη

Σε δική στέλνει η Ειδική Εισαγγελία (SΡΑΚ) την υπόθεση Μπελέρη

Η Ειδική Εισαγγελία (SΡΑΚ) ολοκλήρωσε τις έρευνες που αφορούν τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, στέλνοντας τον φάκελο για εκδίκαση στο Ειδικό Δικαστήριο (GJΚΚΟ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του SΡΑΚ Μπελέρης και Κοκαβέσης κατηγορούνται για το αδίκημα το ποινικό αδίκημα της «Ενεργητικής διαφθοράς σε εκλογές» σε συνεργασία, που προβλέπεται από τα άρθρα 328 και 25 του Ποινικού Κώδικα Αλβανίας.

Η πλήρης ανακοίνωση;

«Με το πέρας της προανάκρισης της ποινικής δίωξης υπ' αριθμ. 111 του 2023, η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος υπέβαλε στο Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (στις 31.07.2023) το αίτημα για δίκη των κατηγορουμένων:

Διονύσιος Άλφρεντ Μπελέρης, κατηγορούμενος για το ποινικό αδίκημα «Ενεργητική διαφθορά σε εκλογές», που τελέστηκε σε συνεργασία, που προβλέπεται από τα άρθρα 328 και 25 ΠΚ.

Παντελής Κοκαβέσης, κατηγορούμενος για το ποινικό αδίκημα της «Ενεργητικής διαφθοράς σε εκλογές», που τελέστηκε σε συνεργασία, που προβλέπεται από τα άρθρα 328 και 25 ΠΚ.

Από την ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων που εκπονήθηκαν κατά την έρευνα, όπως τα στοιχεία που προέκυψαν από υποκλοπές ήχου/βίντεο, από τηλεφωνικές έρευνες, από έρευνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, από καταθέσεις προσώπων που έχουν γνώση του αδικήματος, κ.λπ., αποδεικνύεται πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος Διονύσιος Άλφρεντ Μπελέρης πρόσφερε στον πολίτη Αρσέν Ράμα το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ για κάθε άτομο που θα έβρισκε ο Αρσέν που θα ψήφιζε τον Μπελέρη ως υποψήφιο δήμαρχο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14.05.2023, ο ίδιος ο Αρσέν Ράμα έχει υποσχεθεί στους πολίτες το ποσό των 300 ευρώ ως αμοιβή για την υπηρεσία που θα παρείχε.

Ο κατηγορούμενος Διονύσιος Άλφρεντ Μπελέρης έδωσε το χρηματικό ποσό στον Αρσέν μέσω του άλλου κατηγορουμένου Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος ήταν συνεργός του στη διάπραξη αυτής της ενέργειας διαφθοράς και ο τελευταίος έδωσε στον πολίτη Αρσέν Ράμα οκτώ χαρτονομίσματα των 5.000 λεκ για οκτώ άτομα που θα ψήφιζαν υπέρ του Μπελέρη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα με παράνομες ενέργειες σε δύο μορφές, όπως με την υπόσχεση και την προσφορά χρηματικών ποσών στον πολίτη Αρσέν Ράμα, ώστε ο τελευταίος να επηρεάσει τη βούληση άλλων πολιτών για ψήφους υπέρ του εναγόμενου Διονυσίου Άλφρεντ Μπελέρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14.05.2023.

Διευκρίνιση: Το αίτημα για εκδίκαση εντάσσεται στην άσκηση ποινικής δίωξης. Όλοι θεωρούνται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους με οριστική απόφαση.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...