ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ράμα για Χιμάρα: Θα περιμένουμε την τελική απόφαση της έφεσης στο αίτημα ορκωμοσίας

Ράμα για Χιμάρα: Θα περιμένουμε την τελική απόφαση της έφεσης στο αίτημα ορκωμοσίας

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μετά το τέλος του διήμερου κυβερνητικού συμβουλίου στην πόλη Shengjin παραχώρησε συνέντευξη στα αλβανικά ΜΜΕ. Μεταξύ των ερωτήσεων που δέχθηκε είναι για την είδηση που κυκλοφόρησε στα ελληνικά ΜΜΕ ότι πρότεινε τον ομογενή π. υπουργό και βουλευτή Αργυροκάστρου Βαγγέλη Τάβο να αναλάβει ως υπηρεσιακός Δήμαρχος στην Χιμάρα.

Ο Ράμα απάντησε ότι την συγκεκριμένη είδηση την θεωρεί εφεύρεση των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, τέτοιες πληροφορίες δεν βγήκαν ούτε από το γραφείο μου, ούτε από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για τον Δήμο Χιμάρας τόνισε ότι θα περιμένει και την τελεσίδικη απόφαση της έφεσης που ασκήθηκε στην πρωτοδίκη απόφαση που αφορούσε το αίτημα ορκωμοσίας του Φρέντη Μπελέρη.

Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου(GJKKO) ήταν θετική κατά την άποψή μου και για τον χώρο που δημιουργεί, αλλά πρώτα απ' όλα δεν είναι τελεσίδικη απόφαση και θα περιμένουμε να πάρει οριστική μορφή, δεν μπορούμε να ενεργήσουμε με πρωτοβάθμια απόφαση. Όλα τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει δεν προέρχονται ούτε από τα αλβανικά ΜΜΕ, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από το γραφείο μου, αλλά από τα ελληνικά ΜΜΕ. Δεν σχολιάζω λοιπόν όλα αυτά που μου βάζουν τα ελληνικά μέσα στο στόμα ή στην πλάτη μου χωρίς να με ρωτήσουν. Είναι ονόματα, ιστορίες που έχω δει στα αλβανικά ΜΜΕ με πηγής προέλευσης τα ελληνικά μέσα. Είναι μια ερώτηση που θα πρέπει να την απευθύνετε στους Έλληνες συναδέλφους σας (δημοσιογράφους) σε εφημερίδες, ιστοσελίδες και την τηλεόραση ή όταν σας δοθεί η ευκαιρία, ρωτήστε τις ελληνικές αρχές. Εγώ ξέρω πως περιμένουμε την τελεσίδικη απόφαση, δήλωσε ο Ράμα. 


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...