ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Παντελί Μάικο: Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει χρησιμοποιήσει το Σταυρό ως Μαχαίρι σε Αλβανούς

Παντελί Μάικο Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει χρησιμοποιήσει το Σταυρό ως Μαχαίρι σε Αλβανούς

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Παντελί Μάικο σχολίασε τις κατηγορίες του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης εναντίον των κατηγορουμένων Κοσοβάρων του UCK, χαρακτηρίζοντας τα θύματα ως (Αλβανούς) Καθολικούς, με τον ισχυρισμό ότι στο Κοσσυφοπέδιο υπήρξαν εξοντώσεις για θρησκευτικούς λόγους.


Ο Μάικο είπε ότι δεν υπάρχει καμιά κατηγορία ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου-UCK, καταδίωξε τους (Αλβανούς) Καθολικούς, αλλά αντίθετα αυτό έγινε από τον Σερβικό Στρατό που είχε ως στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της θρησκευτικής ποικιλομορφίας μεταξύ των Αλβανών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Καθολική Εκκλησία ήταν σύμφωνη με την εθνική υπόθεση, σε αντίθεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, για την οποία ο Μάικο, ο οποίος ανήκει στην Ορθόδοξη πίστη, λέει ότι συχνά δεν χρησιμοποιούσε τον σταυρό ως σταυρό, αλλά ως μαχαίρι στην πλάτη για τους Αλβανούς.

«Θέλω να υπογραμμίσω ένα γεγονός. Κατά τη διάρκεια της πολεμικής περιόδου, ο σερβικός στρατός έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην εκκαθάριση των Καθολικών Αλβανών, και το έπραξε με στόχο την εξάλειψη του τελευταίου φαινομένου της θρησκευτικής ποικιλομορφίας που είχαμε».

Επιπλέον, μιλάτε με τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας.

«Είμαι Ορθόδοξος από πίστη, η γυναίκα μου είναι Καθολική, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μπροστά στους Αλβανούς, συχνά δεν χρησιμοποιούσε τον σταυρό ως σταυρό, αλλά ως μαχαίρι στην πλάτη και αυτό είναι γεγονός», δήλωσε ο Μάικο στη ραδιοτηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου.

Πρόσθεσε ότι το Ειδικό Δικαστήριο είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία και όλοι αισθάνονται προσβεβλημένοι από αυτήν.

The Hellenic Information Team

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

30 Απριλίου 2025
Την στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε ο υπουργ...
03 Απριλίου 2025
Την έβδομη έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών εξασφάλισε η ομογένεια στις έκτακ...
25 Μαρτίου 2025
Την ελληνική ομογένεια υποδέχτηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, για την επέτειο του ε...
23 Μαρτίου 2025
Ο Ελληνισμός του Σύδνεϋ τίμησε με περηφάνια την Επέτειο του 1821 με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Μακά...
09 Μάι 2025
Η Οικονομική Πολιτική στο Επίκεντρο των Εκλογών στην Αλβανία – Εκτιμήσεις και Προοπτικές Καθώς πλησι...
09 Απριλίου 2025
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου της Αλβανίας, μέλος του οποίου είναι η Ορθόδο...
17 Φεβρουαρίου 2025
Του Αντώνη Μπέζα (*) Σε εφαρμογή του ν. 96/2017 «Για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων στη Δημοκ...
02 Φεβρουαρίου 2025
 Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Ένας σπουδαίος Έλληνας, ένας μεγάλος Ιεράρχης! Του Αντώνη Μπέζα...