ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ορκίστηκε ο Βαγγέλης Τάβος - Δεν θα είμαι ο πρώτος πολίτης, αλλά ο πρώτος υπηρέτης της Χιμάρας!

Ορκίστηκε ο Βαγγέλης Τάβος -  Δεν θα είμαι ο πρώτος πολίτης, αλλά ο πρώτος υπηρέτης της Χιμάρας!

O Βαγγέλης Τάβος ορκίστηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος Χιμάρας.

Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος τόνισε ότι δεν θα είμαι ο πρώτος πολίτης, αλλά ο πρώτος υπηρέτης της Χιμάρας! Ο δήμος Χιμάρας θα είναι ο δήμος σας και θα εξυπηρετώ κάθε κάτοικο, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.


Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του 

Αγαπητοί κάτοικοι της Χιμάρας,

Έχω το προνόμιο να ξεκινήσω επίσημα το έργο μου ως Δήμαρχος Χιμάρας σήμερα.

Νιώθω μεγάλη τιμή που θα υπηρετήσω τη Χιμάρα και όλους τους κατοίκους σε κάθε μονάδα, αγροτική περιοχή που υπάγεται στη διοίκηση αυτού του δήμου.

Ο δήμαρχος είναι γνωστός διαφορετικά και ως πρώτος δημότης, αλλά σας υπόσχομαι ότι δεν θα είμαι ο πρώτος δημότης, αλλά ο πρώτος υπηρέτης της Χιμάρας, καθώς θα ηγούμαι υπηρετώντας. Θα εργαστώ με όλες μου τις ικανότητες και δυνάμεις, προς όφελος κάθε κατοίκου, για τη βελτίωση της κοινοτικής ζωής και τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη της Χιμάρας.

Πιστεύω ότι οι συνθήκες της ζωής και η πρόνοια του χρόνου μας τοποθετούν σε μια κοινωνική θέση για έναν συγκεκριμένο λόγο. Αυτός ο λόγος είναι η αποστολή και η ευθύνη να υπηρετήσουμε, να εκτελέσουμε το λειτουργικό έργο με την υψηλότερη ανθρώπινη ακεραιότητα, να μεταμορφώσουμε την κοινότητα και να αφήσουμε σημάδι στη ζωή των απλών ανθρώπων και των οικογενειών.

Θα ηγούμαι εξυπηρετώντας κάθε κάτοικο, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, κοινωνικής θέσης ή ανήκει στην περιοχή και την επαρχία. Αυτός ο δήμος δεν θα έχει κομματικό χρώμα γιατί η Χιμάρα είναι μία και αδιαίρετη.

Ο δήμος Χιμάρας δεν θα είναι προνομιακός αλλά ολοκληρωμένος, δεν θα είναι ένα γραφειοκρατικό κτίριο αλλά ένα κοινοτικό κέντρο με καρδιά και μυαλό, που φροντίζει βαθιά για τις ζωτικές ανάγκες των κατοίκων και που καταρτίζει αναπτυξιακά σχέδια που θα εδραιώσουν τη Χιμάρα του μέλλοντος. , όπως της αξίζει, η καρτ ποστάλ του νότου και της ριβιέρας της χώρας, ο πιο φιλόξενος, ελκυστικός και υπέροχος προορισμός για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Μα πάνω απ' όλα, μια κατοικήσιμη περιοχή για τους ντόπιους, με πρότυπα και ανάπτυξη, με λειτουργικές υπηρεσίες και καλύτερη οικονομία, όχι μόνο για τη Χιμάρα συνολικά αλλά και για την οικογένεια. Ώστε κάθε κάτοικος, κάθε οικογένεια, κάθε κοινότητα να ζει καλύτερα, να έχει μια πιο αξιοπρεπή ζωή και ένα πιο ασφαλές μέλλον.

Ο δήμος Χιμάρας θα είναι ο δήμος σας. Οι πόρτες του δήμου και η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές για τους απλούς κατοίκους, για τις ανησυχίες και τις ανάγκες της κοινότητας. Θα είναι ανοιχτή σε ιδέες και δέσμευση από κάθε άτομο ή φορέα που θέλει να συμβάλει στο καλό της Χιμάρας.

Χειμαριώτες που ζουν στο εξωτερικό, διανοούμενοι, επαγγελματίες, αλλά και τοπικά και κοινοτικά ιδρύματα, ξένες πρεσβείες, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και άλλοι, είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να δώσουν την επιρροή τους για το καλό της Χιμάρας.

Οι πόρτες είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε και σε ό,τι εξυπηρετεί τη Χιμάρα, αλλά θα είναι και θα παραμείνουν πάντα κλειστές στην παρανομία, την κακοποίηση και τη διαφθορά γιατί οι Χειμαρριώτες αξίζουν έναν δήμο που εργάζεται για αυτούς, όχι που τους ωφελείται, που υπηρετεί τη Χιμάρα και όχι στενά προσωπικά συμφέροντα.

Οι Χιμαριώτες αξίζουν έναν δήμο που τους προσφέρει λύσεις, που διαχειρίζεται επαγγελματικά το κοινό καλό και όχι που τους δημιουργεί προβλήματα και τους δυσκολεύει τη ζωή. Οι Χιμαριώτες αξίζουν έναν θεσμό όπου μπορούν να βρουν υποστήριξη ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε θέμα. Καλώ λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο και κάθε μέλος του συμβουλίου, χωρίς πολιτικές διακρίσεις, να συνεργαστούν, με εποικοδομητική προσέγγιση και υπηρεσία προς τη Χιμάρα, μετατρέποντας τις συγκεντρώσεις και τις συνεδριάσεις μας σε φόρουμ ιδεών και όχι παράγωγα του πολιτικού παρασκηνίου. Με θέληση, θέληση και ακεραιότητα να ληφθούν αποφάσεις που εξυπηρετούν τη Χιμάρα, γιατί το καλό της Χιμάρας υπερβαίνει κάθε πεποίθηση, συμφέρον και προσωπικό όφελος.

Γιατί το καλό της Χιμάρας είναι το καλό του μέλλοντος, των παιδιών που μεγαλώνουν εδώ και θέλουν να χτίσουν τη ζωή τους εδώ, σε αυτήν την ευλογημένη περιοχή, που με τη δέσμευσή μας και την κοινή μας δουλειά μπορεί να μετατραπεί σε έναν τόπο άπειρων ευκαιριών.

Αυτός ο δήμος θα είναι διαφανής στη διαχείριση και χρήση των δημοσίων πόρων, καθώς και σε κάθε είδους συνεργασία με τον μη δημόσιο τομέα που εξυπηρετεί την ανάπτυξη της Χιμάρας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Αυτός ο δήμος δεν θα είναι ποτέ ένας παθητικός γραφειοκρατικός θεσμός, αλλά ένας σημαντικός ενεργός παράγοντας στην υλοποίηση νέων πρωτοβουλιών και έργων, που θα χτυπήσουν τις πόρτες της κεντρικής κυβέρνησης και θα ανοίξουν νέες πόρτες συνεργασίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ατλαντικούς εταίρους.

Αγαπητοί φίλοι,

Οι προκλήσεις είναι πολλές. Τα προβλήματα είναι διάφορα, σε όλους τους τομείς της κοινοτικής ζωής, αλλά από τη μακρόχρονη πολιτική και διοικητική μου εμπειρία, έχω μάθει ότι όταν υπάρχει θέληση και επιθυμία, όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Δεν είμαστε θαυματοποιοί, αλλά είμαστε ικανοί, έτοιμοι και πρόθυμοι. Και αυτά είναι αρκετά κίνητρα για να φέρουν την αλλαγή και τη μεταμόρφωση.

Προσθέτοντας την αμέριστη υποστήριξη της αλβανικής κυβέρνησης, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Rama, τον οποίο ευχαριστώ όχι μόνο για την εμπιστοσύνη που μου έδειχνε να διεκδικήσω δήμαρχος Χιμάρας, αλλά και για το όραμα και τη μεγάλη υποστήριξη που έδειξε πριν από τις εκλογές, όπως καθώς και μετά τις 4 Αυγούστου, με την παροχή της μέγιστης κρατικής προσοχής και ικανότητας να προσφέρει στη Χιμάρα και στους Χειμαριώτες αυτό που τους αξίζει: μια καλύτερη ζωή, μια πιο βιώσιμη πόλη, μια Χιμάρα, με όλες τις διοικητικές της μονάδες, πιο ανεπτυγμένη και πιο αισιόδοξη για την μελλοντικός.

Εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη σε όλους όσους συνέβαλαν στην υποστήριξή τους για να είμαι σήμερα ενώπιόν σας ως Δήμαρχος Χιμάρας.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους φίλους, τους καλοθελητές, το εκλογικό μου επιτελείο και τις δομές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όλους όσους πίστεψαν σε εμένα και κυρίως τους κατοίκους του δήμου Χιμάρας που με επέλεξαν να τους υπηρετήσω σε αυτή την ευγενή θέση.

Αυτή η πολλαπλή ευθύνη με ωθεί να εκπληρώσω την εμπιστοσύνη που μου δόθηκε με ύψιστη ευσέβεια και ανθρώπινη και θεσμική ακεραιότητα.

Δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό στην πιο επαγγελματική λειτουργία αυτού του καθήκοντος που μου ανατέθηκε.

Ένα έργο που δεν εκτελείται μόνοι αλλά μαζί, γιατί μόνο μαζί θα υπηρετήσουμε περισσότερο τη Χιμάρα. Μόνο μαζί θα ενισχύσουμε την αρμονία και τη συνύπαρξη και θα εξασφαλίσουμε ευημερία για την κοινότητα και τις απλές οικογένειες.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι η επιβολή του νόμου, η διαφάνεια, η συνεργασία, η λογοδοσία, η περιεκτικότητα και η εξυπηρέτηση θα είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές για μένα.

Αλλά, επίσης, οδηγοί στην καθημερινή μου δουλειά θα είναι όλοι εκείνοι οι κάτοικοι που έχω γνωρίσει - όλα αυτά τα χέρια που έχω σφίξει - όλες αυτές οι φωνές που άκουσα - και όλες εκείνες οι απλές οικογένειες που έχουν μοιραστεί μαζί μου τις ανησυχίες τους, τις δικές τους και τις ανάγκες τους και όλη η κοινότητα έχει.

Ως εκ τούτου, η αποστολή μου είναι και θα είναι: Στην υπηρεσία των κατοίκων - Στην υπηρεσία της Χιμάρας - Στην υπηρεσία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους εμάς και τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ!

Βαγγέλης Τάβος


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

27 Σεπτεμβρίου 2024
Επίσκεψη στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2...
25 Σεπτεμβρίου 2024
Το υπό επεξεργασία Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό του υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε ...
16 Σεπτεμβρίου 2024
Με σημαντικές προβολές και παρουσιάσεις, οι οποίες απέσπασαν το σοβαρό ενδιαφέρον του κοινού, συνεχί...
03 Οκτωβρίου 2024
Ουδόλως απλό ζήτημα η ανακοίνωσις του Πρωθυπουργού της Aλβανίας Έντι Ράμα ότι προτίθεται να δημιουργ...
26 Σεπτεμβρίου 2024
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στα Τίρανα προσελκύει νέους απ' όλη την Αλβανία. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσ...
15 Σεπτεμβρίου 2024
Για την ιστορία της Χιμάρας γνωρίζω μεν αρκετά, αλλά έχω την άποψη ότι η Χιμάρα του σήμερα δεν είναι...
13 Σεπτεμβρίου 2024
«…Η Αλβανική Κυβέρνησις συλλαμβάνει την επομένην της σχολικής απεργίας ως υποκινητάς δήθεν αυτής, πλ...