ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Alpha Bank Αλβανίας

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Alpha Bank Αλβανίας

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε την πώληση της Alpha Bank Αλβανίας στην OTP Bank Plc, κάτι το οποίο είχε προαναγγελθεί με το στρατηγικό πλάνο "tomorrow". Το σχέδιο πώλησης είχε την κωδική ονομασία Riviera και εντάσσονταν το συνολικότερο πλάνο του Ομίλου για ανάδειξη υπεραξιών από τις θυγατρικές της ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος Alpha Bank ολοκλήρωσε τη συναλλαγή, επιτυγχάνοντας τίμημα (με όρους τιμής προς λογιστική αξία, P/BV) σημαντικά υψηλότερο συγκριτικά με προηγούμενες συναλλαγές στην Αλβανία. Όπως επισημαίνεται η συναλλαγή υπερέβη τις προσδοκίες όπως αυτές είχαν παρουσιαστεί στο "Project Tomorrow", όσον αφορά στα κέρδη από την έξοδο του Ομίλου από την συγκεκριμένη αγορά (συμφωνηθέν τίμημα στα 55 εκατ.ευρώ έναντι 30 εκατ. ευρώ στο "Project Tomorrow"), όπως είχε δημοσιεύσει το Capital.gr.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία αυτή ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση του Ομίλου να επικεντρωθεί στις βασικές αγορές δραστηριοποίησής του. Τα κεφάλαια που θα απελευθερωθούν από την Αλβανία θα διοχετευθούν στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο.

Η ποιότητα του αντισυμβαλλόμενου Ομίλου και η παρουσία του στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα υποστηρίξει τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ Alpha Bank Group και OTP Group και την κάλυψη των αναγκών των πελατών της Alpha Bank σε αυτές τις περιοχές.

Τι σημαίνει η πώληση

Η συναλλαγή θα δημιουργήσει έναν ισχυρό τραπεζικό όμιλο με ηγετική θέση στην Αλβανία και με μερίδιο αγοράς περί το 11% βάσει ενεργητικού, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχή παρουσία της Alpha Bank στην αλβανική αγορά και διασφαλίζοντας, επίσης, τα συμφέροντα της πελατειακής βάσης του Ομίλου που δραστηριοποιείται στην Αλβανία. Αυτό διότι η συμφωνία με την OTP διασφαλίζει στους δύο Ομίλους να διερευνήσουν νέα πεδία αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας στο μέλλον.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...