ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Οι Έλληνες Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αρνήθηκαν να «ταξιδέψουν» στην Αλβανία

Οι Έλληνες Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αρνήθηκαν να «ταξιδέψουν» στην Αλβανία Οι Έλληνες Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αρνήθηκαν να «ταξιδέψουν» στην Αλβανία

Αρνητική απάντηση έδωσαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στο αίτημα του διοικητή της ΥΠΑ να αναλάβουν αντίστοιχα καθήκοντα στη γειτονική Αλβανία.

Η υπόθεση ξεκίνησε με αφορμή κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους στην Αλβανία οι οποίες έχουν καθηλώσει όλα τα αεροσκάφη που κινούνται από και προς τη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλβανική κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή της Ελλάδος και της Τουρκίας στην ενίσχυση του έργου των τοπικών Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Η ελληνική ΥΠΑ ζήτησε από το σώμα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή στην ελληνική αποστολή συνολικά 12 ελεγκτών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν κανείς δεν προθυμοποιήθηκε να συμμετάσχει στην αποστολή, η ΥΠΑ επιχείρησε να πιέσει την κατάσταση. Ωστόσο, στη συνέχεια, με δεδομένη την ένταση που προκλήθηκε και μετά την άρνηση εθελοντικής συμμετοχής, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φέρεται να αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω και το αίτημα αποσύρθηκε.

«Δεν μπορεί να υποχρεωθούμε να αναλάβουμε υπηρεσία σε άλλη χώρα. Αν γίνει κάτι λάθος ποιος θα μας καλύψει. Επίσης αφού δεν ήθελε κανένας από εμάς να πάει εθελοντικά, πρακτικά δεν υπάρχει τρόπος η ΥΠΑ να μας πιέσει», εξηγεί στην «Καθημερνή» ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Στο μεταξύ η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία εξηγεί τους λόγους άρνησής της.

«Η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας παρακολουθεί στενά και με έκδηλη ανησυχία τα τελευταία ειδεχθή γεγονότα στην γειτονική Αλβανία, αναφορικά με τις συλλήψεις συναδέλφων και την εν γένει αυταρχική συμπεριφορά απέναντί τους. Τα γεγονότα αυτά δεν συνάδουν με τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και καταδικάζονται απερίφραστα από το σύνολο των συναδέλφων. Καταδικάζουμε επίσης κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Αλβανίας από ελεγκτές τρίτων χωρών. Καλούμε σε συμφωνία με τους υπόλοιπους ευρωπαίους συναδέλφους μας τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιλύσουν με σύνεση τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί, να αποκατασταθούν οι συνάδελφοί μας στις θέσεις τους και να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξή τους.».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...