ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Οι Άγιοι Σαράντα και τα Εξαμίλια αναμένεται να αποκτήσουν νέο υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας

Οι Άγιοι Σαράντα και τα Εξαμίλια αναμένεται να  αποκτήσουν νέο υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας

Οι Άγιοι Σαράντα και τα Εξαμίλια, δύο από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Αλβανίας, αναμένεται να αποκτήσουν έναν νέο υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν ενδεχόμενα προβλήματα διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής. Η Διεύθυνση Υψηλής Τάσης στο Σύστημα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Αλβανίας (OSSH), προσφάτως προκήρυξε διαγωνισμό με εκτιμώμενο προϋπολογισμόύψους 599 εκατ. λεκ (περίπου 6 εκατ. ευρώ) για την «κατασκευή του νέου υποσταθμού Xarë ισχύος 110/20/10kV».

Η τρέχουσα κατάσταση του δικτύου υψηλής τάσης στην παράκτια περιοχή, που εκτείνεται από τους Αγίους Σαράντα μέχρι τα Εξαμίλια και την Κονίσπολη, αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις στον εν λόγω τομέα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώςτα μέρη αυτά επισκέπτεται πλήθος τουριστών. Ο νέος υποσταθμός, ο οποίος θα βρίσκεται κοντά στα χωριά Mursi- Xarë στον δήμο Κονίσπολης, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση τόσο των τρεχουσών συνθηκών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας όσο και των μελλοντικών αναγκών για τις τουριστικές περιοχές της νότιας ακτής.

Ο νέος υποσταθμός αναμένεται να προσφέρει τα κάτωθι οφέλη: Αυξημένη αξιοπιστία ως προς την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για περίπου 14.000 κατοίκους και επιχειρηματίες στην παράκτια τουριστική περιοχή. Στήριξη της ανάπτυξης του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί βασικό οικονομικό παράγοντα στην περιοχή. Ενισχυμένη αξιοπιστία των τροφοδοτών 10kV που προμηθεύουν την παράκτια περιοχή των Εξαμιλίων και βελτιωμένη ασφάλεια παροχής στις περιοχές από Λιβαδιά έως Κονίσπολη.

Σημειώνεται ότι, καθώς ο τουρισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς στην περιοχή, τόσο οι Άγιοι Σαράντα όσο και τα Εξαμίλια επεκτείνονται με νέα καταλύματα, γεγονός που απαιτεί περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά την καλοκαιρινή περίοδο.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
16 Σεπτεμβρίου 2024
Με σημαντικές προβολές και παρουσιάσεις, οι οποίες απέσπασαν το σοβαρό ενδιαφέρον του κοινού, συνεχί...
09 Σεπτεμβρίου 2024
«Εξελίσσουμε τις παραδοσιακές πολιτικές της ελληνικής Πολιτείας για τον Απόδημο Ελληνισμό, αναπτύσσο...
01 Σεπτεμβρίου 2024
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του μουσικού Κρίστοφερ Κινγκ (Christopher C....
31 Αυγούστου 2024
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη επ' ευκαιρία έναρξης του...
15 Σεπτεμβρίου 2024
Για την ιστορία της Χιμάρας γνωρίζω μεν αρκετά, αλλά έχω την άποψη ότι η Χιμάρα του σήμερα δεν είναι...
13 Σεπτεμβρίου 2024
«…Η Αλβανική Κυβέρνησις συλλαμβάνει την επομένην της σχολικής απεργίας ως υποκινητάς δήθεν αυτής, πλ...
26 Ιουλίου 2024
Κόντρα Ντούλε – Σπυροπάλη για την Χιμάρα- Ο Τάβος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα ενώσει Έλλην...
22 Ιουλίου 2024
Εγκαινιάστηκε στην Κορυτσά, από τον επιχώριο Μητροπολίτη Ιωάννη, ο ναός του Προφήτου Ηλιού, ανήμερα ...