ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο Ράμα ζητά ανάκληση της έκθεσης για τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο

Ο Ράμα ζητά ανάκληση της έκθεσης για τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα επιτέθηκε στην έκθεση του Ντικ Μάρτι για τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο το 2011 κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σάββατο, μετά την απόφαση της κυβέρνησής του να την καταδικάσει.

Η έκθεση για το Συμβούλιο της Ευρώπης κατηγορούσε πρώην υψηλόβαθμα μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK) για εγκλήματα πολέμου σε συνεργασία με Αλβανούς, με ελάχιστα στοιχεία.

Μια ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης διερεύνησε πολλούς από τους ισχυρισμούς και διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι δεν είχαν βάση, αλλά ιδιαίτερα οι ισχυρισμοί για εμπορία οργάνων δεν μπορούσαν να τεκμηριωθούν.

«Το 2011, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε έκθεση ενός επιμελούς βουλευτή που κατηγορούσε τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου για το ειδεχθές έγκλημα της εμπορίας οργάνων. Ο κ. Μάρτι θα έπρεπε να πληρώνεται ως παραμυθάς, αλλά ποτέ να μην τον εμπιστεύεται κανείς ως εισηγητή», δήλωσε ο Ράμα.

Πρόσθεσε ότι η έκθεση ήταν η βασική ιδέα πίσω από τη δημιουργία των Ειδικών Επιμελητηρίων του Κοσσυφοπεδίου, ενός ειδικού δικαστηρίου στη Χάγη που δημιουργήθηκε για να δικάσει το προσωπικό του UCK. Αντίθετα, δεν δημιουργήθηκε παρόμοια δομή για τους Σέρβους εγκληματίες πολέμου.

«Έγινε μια από τις χειρότερες περιπτώσεις διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, το είδος του μανιφέστου για πανεθνική προπαγάνδα κατά της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου», συνέχισε, προσθέτοντας ότι δεν βρέθηκε ούτε ένα στοιχείο για τους ισχυρισμούς, και παρόλα αυτά ο πρώην πρόεδρος Χασίμ Θάτσι παραμένει στη φυλακή.

«Φανταστείτε μια στιγμή όπου ο πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός σας μεταφέρεται από το αξίωμά του σε μια τρίτη χώρα και κρατείται χωρίς κατηγορία στη φυλακή», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η έκθεση δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «μνημειώδη αποτυχία» που αμαυρώνει την ιστορία μιας χώρας.

«Η δικαιοσύνη υπηρετείται με γεγονότα, αποδείξεις και δεδομένα», πρόσθεσε, ενώ κάλεσε το ΣτΕ να αποδεχθεί το αίτημα της Αλβανίας για επανεξέταση της έκθεσης.Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

07 Δεκεμβρίου 2022
Ο Λεωνίδας Παπάς είναι ιδιοκτήτης του μεγάλου εστιατορίου «Lake View Restaurant» με θέα μία γραφική ...
05 Δεκεμβρίου 2022
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου τηλεδιάσκεψη με τους Προ...
28 Νοεμβρίου 2022
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης...
09 Νοεμβρίου 2022
Ευχάριστα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τ...
06 Δεκεμβρίου 2022
Επιλογή της αλβανικής ηγεσίας να κρατά σε διαρκή «ομηρία» τις «στρατηγικές σχέσεις» με την ΕλλάδαΕισ...
04 Δεκεμβρίου 2022
Στις 4 Δεκεμβρίου 1913 σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο (17 Δεκεμβρίου με το νέο) υπογράφεται το γνωστ...
03 Δεκεμβρίου 2022
Η προσεχής επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού στα Τίρανα σκοπόν έχει αφ' ενός την υπογραφή συνυποσχετ...
27 Νοεμβρίου 2022
Μέσα σε χρονικό διάστημα των τριών ετών, 1991-1993, η οργάνωση του Ελληνισμού της Αλβανίας, η ΟΜΟΝΟΙ...