ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο Ράμα ευχαριστεί τον Ερντογάν για τη βοήθεια και υπέγραψε νέες συμφωνίες με την Τουρκία

Επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα ξεκίνησε ο αλβανος πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όπου έγινε δεκτός με κρατική τελετή από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Πρωθυπουργός Ράμα ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση για τη συνεισφορά και αισθάνθηκε ότι δόθηκε στους Αλβανούς της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου στις πιο δύσκολες στιγμές τους.

«Η Αλβανία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι χάρη σε εσάς, το Κοσσυφοπέδιο αναγνωρίστηκε ως Ανεξάρτητη Δημοκρατία λίγα λεπτά αφότου το κοινοβούλιο κήρυξε την ανεξαρτησία. Μας βοηθήσατε μετά τον σεισμό και πήρατε την πρωτοβουλία να φτιάξετε 500 διαμερίσματα. Τρίτον, όταν εμείς και τα Δυτικά Βαλκάνια νιώσαμε σαν τα ψάρια έξω από το νερό όταν χτύπησε ο κορωνοϊός και αν δεν ήσασταν η Τουρκία και εσείς (Ερντογάν), θα είχαμε χάσει χιλιάδες ζωές. Το Memorial Hospital, που κατασκευάστηκε από την Τουρκία, είναι η πρωτοπορία του μετασχηματισμού της υγειονομικής περίθαλψης στην Αλβανία. Από εκεί ξεκίνησε το μοντέλο της νοσοκομειακής αυτονομίας. Αναμένουμε να έρθει το Τουρκικό Πανεπιστήμιο στα Τίρανα, κάτι που θα δώσει στους φοιτητές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πανεπιστήμιο παγκόσμιας κλάσης. Είχαμε 10 εκατομμύρια τουρίστες και από την Τουρκία, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 30%. Οι τουρκικές επενδύσεις έχουν φτάσει τα 3,7 δισ. ευρώ και αναμένουμε περισσότερα. Πρέπει να φέρουμε τον εμπορικό όγκο στο 1 δισ. ευρώ», είπε ο Ράμα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Ράμα υπέγραψε αρκετές συμφωνίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Συμφωνίες και μνημόνια που υπεγράφησαν σήμερα στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας:

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Δημοκρατίας της Αλβανίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής της Δημοκρατίας της Τουρκίας για συνεργασία στον τομέα του περιβάλλοντος.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Δημοκρατίας της Αλβανίας και του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών της Δημοκρατίας της Τουρκίας για την αειφόρο διαχείριση των δασών και των προστατευόμενων περιοχών.

Συμφωνία μεταξύ του KM της RSH και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας για το καθεστώς του γραφείου συντονισμού του προγράμματος TIKA Tirana.

Στρατιωτική συμφωνία πλαίσιο μεταξύ του Συμβουλίου Υπουργών της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της RSH και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας στους τομείς των μέσων ενημέρωσης και της επικοινωνίας για την επικοινωνία και την ενημέρωση του κοινού.

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Τουρκικής Ραδιοτηλεοπτικής Εταιρείας και της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...