ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο Ράμα διαφημίζει τα τουρκικά «δώρα» - Παρουσιάζει... μακέτες νοσοκομείου χωρίς να έχει εμφανιστεί στον ορίζοντα ούτε μια μπουλντόζα

ramafier-1024x576

Τις μακέτες του «δώρου» που του υποσχέθηκε η Τουρκία για την κατασκευή ενός νοσοκομείου, παρουσιάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός.


Χωρίς να έχει εμφανιστεί στον ορίζοντα ούτε μια μπουλντόζα, ο Εντυ Ράμα, προβάλλει μελλοντικά έργα, ενόψει των αλβανικών εκλογών, τον Απρίλιο.


Να σημειωθεί πως η Αλβανία δοκιμάζεται σκληρά από τον κορονοϊό και τα οικονομικά προβλήματα, ενώ ο Ε. Ράμα, έχοντας ως στόχο του να κερδίσει και πάλι τις εκλογές, επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα και την Τουρκία, ζητώντας υποστήριξη.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια, ως επί το πλείστον της Αγκυρας, να εμφανίσει τον Ράμα ως «διαμεσολαβητή» στα ελληνο-τουρκικά.

Γι' αυτό, Αγκυρα και Τίρανα προωθούν τον σχεδιασμό για συνάντηση του Ελληνα και Τούρκου υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αλβανία, υπό την δήθεν πρωτοβουλία του Ράμα.

Το βέβαιον, μέχρι τώρα, είναι πάντως ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός λειτούργησε ως «ταχυδρόμος» μεταφέροντας σε Αθήνα και Αγκυρα εκατέρωθεν μηνύματα.

Χτες, λοιπόν, σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, Ε. Ράμα εμφανίστηκε μαζί με εκπροσώπους της τουρκικής εταιρείας που θα κατασκευάσει το νοσοκομείο, το οποίο του έταξε ο Ταγίπ Ερντογάν, στην πόλη, Φίερι.

Ο ίδιος είπε ότι η κατασκευή θα ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες, όπως του υποσχέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την -προ ημερών- επίσκεψή του στη Τουρκία. Μάλιστα, η τουρκική εταιρεία, κατά τα αλβανικά ΜΜΕ, εγγυήθηκε γι' αυτό στον Αλβανό πρωθυπουργό.

Για τα έργα, η τουρκική εταιρεία θα προσλάβει 1.200 εργάτες. Το 20%-30% από αυτούς θα είναι Αλβανοί και οι υπόλοιποι Τούρκοι. Η κατασκευή θα κοστίσει 60-70 εκατ. ευρώ.

Ολα αυτά γίνονται, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ενώ οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων έκτασης 50 στρεμμάτων διαμαρτύρονται, διότι θεωρούν ότι η αποζημίωση που δίδει το κράτος είναι η μισή από τα χρήματα που θα έπαιρναν εάν το πωλούσαν στις τιμές της αγοράς.

Μάλιστα, η πρώην βουλευτής, Κέιντι Μεχμέτι, κατήγγειλε την Αστυνομία ότι περιέφραξε το οικόπεδο, χωρίς να λάβει υπόψιν τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών, ενώ κατηγόρησε τον Ράμα για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών.


πηγη: lawandorder.gr / 


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...