ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

O Ράμα αποκαλύπτει την σχέση του με τον Βαγγέλη Τάβο και το πότε θα γίνουν οι εκλογές στην Χειμάρρα

O Ράμα αποκαλύπτει την σχέση του με τον Β. Τάβο και το πότε θα γίνουν οι εκλογές στην Χειμάρρα

Ο Αλβανός πρωθυπουργός στην συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Real Story» στο ABC News αναφέρθηκε πως στην περίπτωση που κριθεί ο Φρέντης Μπελέρης ένοχος από το Εφετείο θα γίνουν εκλογές στην Χειμάρρα.

Όσον αφορά στην σχέση του με τον Βαγγέλη Τάβο δήλωσε ότι είναι ένα αξιόλογο άτομο, πολιτικός εδώ και πολλά χρόνια, με εμπειρία στην δεξιά κυβέρνηση και τον επέλεξε ως περιφερειάρχη Αυλώνας ως πρόσωπο που μπορεί να βοηθήσει στενά στην αντιμετώπιση εκείνων των θεσμικών προβλημάτων που σχετίζονται και με τον δήμο της Χιμάρας.

«Δεν θέλω να κάνω σχόλια για τον πρώην δήμαρχο Χιμάρας γιατί είναι ήδη γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του. Θέλω όμως να πω ότι στην πραγματικότητα η εκλογή του Δημάρχου στη θέση του με συντριπτική πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, μιλά για μια διαφορετική πραγματικότητα από την πραγματικότητα που κακώς αντιλαμβάνονται οι φίλοι μας γιατί υπάρχει μια κοινότητα που αναζητά ηρεμία, επιδιώκει την ειρήνη, αναζητά ανάπτυξη και αδιαφορεί παντελώς να μπει σε σύγκρουση και να γίνει συμβαλλόμενο μέρος σε σύγκρουση γιατί οι εκλογές είναι μια μέρα, αλλά η ζωή όσων ζουν στη Χιμάρα είναι κάθε μέρα.

Και οι συγκρούσεις μπορεί να προκύψουν για μια μέρα, αλλά μπορεί να μην κλείσουν για μια ζωή, και οι συνέπειες δεν είναι αυτών που τις προκαλούν και τις τρέφουν, οι συνέπειες είναι αυτών που ζουν ανίκανοι να ξεφύγουν από τη σκιά της σύγκρουσης. Η Χιμάρα δεν αξίζει με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο να γίνει λεία των πυρκαγιών που υποδαυλίζει, των πυρκαγιών που τροφοδοτεί ρίχνοντας βενζίνη ένας πολιτικός που ηγήθηκε της μειοψηφίας και που είναι τώρα στο κοινοβούλιο, όχι χάρη στις ψήφους που έλαβε ως αρχηγός της μειονότητας αλλά χάρη στο πολιτικό καταφύγιο από ένα κόμμα όπου ο ηγέτης του κόμματος έχει κηρυχθεί non grata από τις ΗΠΑ για μεγάλη διαφθορά και υπονόμευση της δημοκρατίας», είπε ο Ράμα σε συνέντευξή του στο ABC News.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Τάβου για τον δήμο της Χιμάρας, ο Ράμα δήλωσε ότι τον επέλεξε ως περιφερειάρχη Αυλώνας ως άτομο που μπορεί να βοηθήσει στενά στην αντιμετώπιση εκείνων των θεσμικών προβλημάτων που σχετίζονται και με τον δήμο της Χιμάρας.

«Ο Τάβος είναι ένα αξιόλογο άτομο, πολιτικός εδώ και πολλά χρόνια. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Τάβο όταν ήταν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά δεν είχαμε καμία σχέση όταν πήγε σε άλλο αριστερό κόμμα. Ο Τάβος έχει επίσης εμπειρία στη δεξιά κυβέρνηση.

Έτσι, δεν επέλεξα τον Βαγγέλη Τάβο εκεί ως άτομο που προέρχεται από ένα ταξίδι πίστης ή συνεχούς παραμονής στο πλευρό μου ή στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά τον επέλεξα εκεί ως άτομο που νομίζω ότι έχει προφίλ που, ασκώντας το αξίωμα του ως νομάρχης Αυλώνας μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στενά στην αντιμετώπιση των θεσμικών προβλημάτων που σχετίζονται με τον δήμο Χιμάρας και σίγουρα με άλλους δήμους. Έτσι, δεν είναι πως σκέφτηκα κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται και είναι αρκετά προφανές.

Όσο για τις εκλογές, οι εκλογές θα προκηρυχθούν όταν πρέπει να προκηρυχθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που το Εφετείο κρίνει ότι ο κύριος που προκάλεσε όλη αυτή τη μεγάλη θύελλα στο ποτήρι, είναι ένοχος ή αθώος και αν είναι αθώος θα πάει στο αξίωμα, σε περίπτωση που είναι ένοχος σίγουρα θα γίνουν εκλογές. Στις επόμενες εκλογές το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα έχει δικό του υποψήφιο, δεν συζητιέται» – είπε ο Ράμα.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...