ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ν. Κακλαμάνης: Αν δεν βάλει μυαλό ο Ράμα, η Ελλάδα πρέπει να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας

Ν. Κακλαμάνης: Αν δεν βάλει μυαλό ο Ράμα, η Ελλάδα πρέπει να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας

«Αν δεν βάλει μυαλό ο Ράμα, η Ελλάδα πρέπει να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Σε μια ομιλία με κεντρικό άξονα τα εθνικά θέματα, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και στη στάση της «κοιμώμενης Ευρώπης», που ενώ αντέδρασε για την εισβολή στην Ουκρανία, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως εισβολή υπάρχει και στην Κύπρο, σε ένα ισότιμο μέλος της ΕΕ, και δεν δίνει σημασία.

«Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να είναι η πιο σοβαρή και πιο αξιόπιστη πολιτική δύναμη του τόπου. Ναι με τα λάθη της, ναι με τις αρρυθμίες της, ναι με τις ολιγωρίες της, αλλά και με τις ορθές και χρήσιμες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της που αλλάζουν τη χώρα και την μετατρέπουνε σε ισότιμο συνομιλητή με ισχυρά κράτη της Ένωσης», ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης και πρόσθεσε: «Στη μακρά πορεία μου μέσα σε αυτή την αίθουσα, έχω καταλάβει κάτι: Ό,τι λάθος και αν γίνεται στην οικονομία, αργά ή γρήγορα μπορεί να διορθωθεί. Για μένα όμως το επίμαχο είναι να μην υπάρξει το ελάχιστο λάθος στα εθνικά θέματα. Γιατί στα εθνικά θέματα το παραμικρό σφάλμα δεν διορθώνεται ποτέ. Δείτε τι έγινε στην Κύπρο μας το '74, δείτε το γκριζάρισμα του Αιγαίου με την επαίσχυντη συμφωνία της Μαδρίτης το '97, δείτε τι έγινε στα Ίμια. Αρκούν αυτά τα τρία παραδείγματα για να έχετε μια πλήρη εικόνα για το ανεπανόρθωτο κακό που μπορεί να συμβεί.

Πριν από μια εβδομάδα στην Αθήνα βρέθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος και συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν με ρωτούσατε συναισθηματικά, θα σας απαντούσα ότι δεν θα επεδίωκα μια τέτοια συνάντηση, επειδή η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν είναι μια γειτονική χώρα που δεν μπορεί να της έχεις καμία εμπιστοσύνη. Στην πολιτική όμως και ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική, ο συναισθηματισμός, τις περισσότερες φορές, είναι κακός έως επικίνδυνος σύμβουλος. Γι' αυτό πιστεύω ότι ορθώς η κυβέρνηση μπήκε στη διαδικασία συζήτησης, με την τουρκική ηγεσία, αφού έτσι αφόπλισε την όποια καταστροφική επιχειρηματολογία, η οποία ήταν έτοιμη να εξαπολυθεί από τους χαμαιλέοντες συμμάχους μας και από τους εγχώριους δήθεν ειρηνιστές. Ότι δηλαδή σε μια τόσο δύσκολη γεωπολιτική περίοδο, με το Ουκρανικό ανοιχτό και τη Γάζα να φλέγεται, εκείνη σαμποτάρει το διάλογο με την Άγκυρα»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης που υπογράμμισε ότι τόσο μέσα στη Βουλή όσο και έξω από αυτή, δεν έκρυψε ποτέ την ιδεολογική του ταυτότητα, πως δηλαδή, ήταν και εξακολουθεί να είναι εραστής της πατριωτικής λαϊκής δεξιάς, αναφέρθηκε «στον αγώνα που δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες», σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ουδείς, μέσα σε αυτή την αίθουσα, που να μη στηρίζει την άποψη ότι αν δεν βάλει μυαλό ο Ράμα, η Ελλάδα πρέπει να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Και ντρέπομαι ειλικρινά, που οι εκπρόσωποι δύο μεγάλων χωρών της Ευρώπης, ο σοσιαλιστής Σολτς στη Γερμανία και η ακροδεξιά Μελόνι στην Ιταλία, σε αγαστή συνεργασία προσπαθούν να ξεπεράσουν το θεσμοθετημένο βέτο, με γραφειοκρατικά τερτίπια. Προφανώς, τα οικονομικά συμφέροντα και των δύο χωρών, στη Χιμάρα και στους Αγίους Σαράντα, είναι τέτοια που έχουν τον λόγο τους να στηρίζουν τον κ. Ράμα. Μιλώ λοιπόν για κόκκινες γραμμές οι οποίες έχουν τηρηθεί από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Από το '74 μέχρι σήμερα. Κόκκινες γραμμές που πηγάζουν από το σύνολο του διεθνούς δικαίου, όπως η συνθήκη της Λοζάνης και η συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας, που θεωρώ ότι αποτελούν τη βίβλο για την ενιαία εξωτερική πολιτική μας», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στην αμυντική θωράκιση των ελληνικών νησιών για να σημειώσει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη, αφού η Ελλάδα ασκεί το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας, απέναντι σε μια συνεχώς προκλητική χώρα, όπως μπορεί να κάνει ως κράτος-μέλος του ΟΗΕ. «Αδιαπραγμάτευτη εθνική μας θέση είναι ότι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υφίσταται μία και μόνη διαφορά, εκείνη της οριοθέτησης της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και των αντιστοίχων θαλασσίων ζωνών. Ουδένα άλλο ζήτημα υφίσταται, ως προς την αμυντική θωράκιση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η Ελλάδα εμμένει σταθερά να στηρίζει την κυπριακή Κυβέρνηση, για λύση του Κυπριακού, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...