ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Μητσοτάκης: Δημοπράτηση του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά» εντός του 2022

Μητσοτάκης: Δημοπράτηση του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά» εντός του 2022

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο. Αντιμετωπίζουμε εκκρεμότητες οι οποίες μας έρχονται από το παρελθόν αλλά ταυτόχρονα σχεδιάζουμε και τα νέα μεγάλα έργα του μέλλοντος», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν σχεδιαζόμενα έργα και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των περιφερειακών υποδομών και της τοπικής οικονομίας, με έμφαση στους οδικούς άξονες, στην αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», σε αγροτικά και αρδευτικά ζητήματα. Ειδική αναφορά έγινε στον προχωρημένο σχεδιασμό για την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά, μήκους περίπου 70 χιλιομέτρων, ο οποίος θα αναβαθμίσει τη σύνδεση της Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα και με τα Δυτικά Βαλκάνια. Το έργο προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί εντός του 2022.

«Είχα δώσει εξαρχής σαφή κατεύθυνση στον Υπουργό και στον Υφυπουργό να βρουν μία πρακτική και εφαρμόσιμη λύση. Βρέθηκε η λύση σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, με τη σωστή διαστασιολόγηση του δρόμου έτσι ώστε να μπορεί να είναι επιλέξιμος για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Θα είναι ένας σύγχρονος, γρήγορος, ασφαλής, κλειστός δρόμος, ο οποίος θα ενώσει επιτέλους τα Γιάννενα με την Κακαβιά με τα Δυτικά Βαλκάνια. Ένας δρόμος ο οποίος -όπως καταλαβαίνετε- έχει πολύ μεγάλη Εθνική και γεωπολιτική σημασία», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι το νέο έργο συμπληρώνει ένα πλέγμα ενεργειών για την ουσιαστική επέκταση των υποδομών στη χώρα μας, που έχουν οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα. «Είναι ένας δρόμος ο οποίος θα έρθει και θα αποτελέσει με τον τρόπο του τη φυσική συνέχεια αφενός της Ιονίας Οδού και αφετέρου του Ε65, ενός ακόμα πολύ σημαντικού αυτοκινητόδρομου, ο οποίος ουσιαστικά θα επιτρέψει στους κατοίκους, στους επαγγελματίες της νότιας Ελλάδος, της Αθήνας να επικοινωνούν με τη Δυτική Μακεδονία και με την Ήπειρο από δύο διαφορετικές οδούς».

«Σήμερα είναι μέρα της αλλαγής της Ηπείρου, που θα ενωθούμε με τα Δυτικά Βαλκάνια», ανέφερε από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Η καινοτομία σας σε όλα τα θέματα είναι μεγάλη, η Ήπειρος βρίσκει τη θέση της στο ευρωπαϊκό στερέωμα».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.



Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...