ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Μαρία Κεφάλα: Παραμένει ανοιχτό το φυλάκιο στους Δρυμάδες Πωγωνίου

Μαρία Κεφάλα: Παραμένει ανοιχτό το φυλάκιο στους Δρυμάδες Πωγωνίου

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, μέσα από ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, διαβεβαιώνει ότι το φυλάκιο στους Δρυμάδες Πωγωνίου θα παραμείνει ανοιχτό. Μάλιστα συνοδεύει την ανάρτηση με φωτογραφία από συνάντησή της με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

«Η παραμονή του φυλακίου στους Δρυμάδες Πωγωνίου αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της περιοχής, την κοινωνική συνοχή και τη διαρκή παρουσία της Πολιτείας σε μια ευαίσθητη παραμεθόρια ζώνη.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους ότι, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και επίμονες πιέσεις που ασκήθηκαν σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, το φυλάκιο θα παραμείνει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια, καθώς και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για τη συνεργασία, την κατανόηση της σημασίας του ζητήματος και τις αποφάσεις που ελήφθησαν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η στήριξη των ακριτικών περιοχών δεν είναι αυτονόητη απαιτεί διαρκή διεκδίκηση και πολιτική βούληση. Θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα στους κατοίκους του Πωγωνίου, παρεμβαίνοντας υπεύθυνα και αποφασιστικά, ώστε να διασφαλίζονται η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια και η προοπτική του τόπου μας» αναφέρει η βουλευτής Ιωαννίνων.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
14 Δεκεμβρίου 2025
Ανοιχτή είναι η πρόσκληση υποβολής κινηματογραφικών προτάσεων για το Discovery Days, το εντατικό τετ...
03 Ιουνίου 2025
Την ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου – Αλβανίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η ενέργεια, ...
30 Απριλίου 2025
Την στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε ο υπουργ...
03 Απριλίου 2025
Την έβδομη έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών εξασφάλισε η ομογένεια στις έκτακ...
01 Ιανουαρίου 2026
Ο Ιωσήφ Στάλιν προσπαθούσε να συγκρατεί τον Ενβέρ Χότζα στον πόλεμο που είχε εξαπολύσει κατά της Εκκ...
29 Αυγούστου 2025
Ναοί συντηρούνται στην Αλβανία, τόσο από την Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και από το Ινστιτούτο Πολιτιστική...
25 Αυγούστου 2025
Μετά την οριστική διευθέτηση των συνόρων Ελλάδος - Αλβανίας και παρά το γεγονός ότι η Ελληνική πλευρ...
05 Αυγούστου 2025
Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Τύπος Ηπείρου" αποκαλύπτουν σοβαρές καταγγελίες για παρασκηνιακές ενέρ...