ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η Παγκόσμια Τράπεζα προετοιμάζει νέα έργα για την Αλβανία

Η Παγκόσμια Τράπεζα προετοιμάζει νέα έργα για την Αλβανία

Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι έτοιμη να υλοποιήσει νέα έργα στην Αλβανία, με ένα ευρύ πρόγραμμα που αναμένεται να χρηματοδοτήσει 360 εκατ. δολάρια σε τομείς όπως οι υποδομές, η γεωργία η ψηφιοποίηση στην εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες.

Ο Emanuel Salinas, Επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Αλβανία τόνισε ότι χώρα γνώρισε μια αξιοσημείωτη οικονομική ανάκαμψη το 2023 και ότι αυτό είναι εμφανές στον τομέα του τουρισμού, με την Αλβανία να γίνεται ξαφνικά ένας εξέχων τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας τη διεθνή προσοχή και τα θετικά αφηγήματα. Με πάνω από 30 χρόνια συνεργασίας, η Παγκόσμια Τράπεζα δεν βλέπει πλέον τον εαυτό της μόνο ως δωρητή, αλλά ως αναπτυξιακό εταίρο για την Αλβανία, σύμφωνα με τον Salinas. Ανέφερε νέα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν σύντομα. Ο Salinas συζήτησε τα νέα έργα, ένα από τα οποία επικεντρώνεται στην ανοικοδόμηση επικίνδυνων γεφυρών. Υπάρχουν πάνω από 120 γέφυρες που, αν δεν ενισχυθούν, θα μπορούσαν να καταρρεύσουν στην Αλβανία λόγω μεγάλων γεγονότων όπως σεισμοί ή πλημμύρες. Το έργο αποσκοπεί στη χρηματοδότηση της ανακατασκευής των πρώτων 30 γεφυρών και στη συνεργασία με τις οδικές αρχές για την ενίσχυση των ικανοτήτων τους, επιτρέποντάς τους να ασχοληθούν και με άλλες γέφυρες. Η Παγκόσμια Τράπεζα στηρίζει επίσης τη γεωργία, ιδίως όσον αφορά την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, εστιάζοντας στην ανθεκτική στις κλιματικές συνθήκες γεωργία με έμφαση στις εξαγωγές. Επιπλέον, υπάρχει ένα νέο έργο με την ονομασία "govtech", το οποίο επικεντρώνεται στην εφαρμογή ψηφιακών λύσεων στην αλληλεπίδραση μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτών. Η Παγκόσμια Τράπεζα συνεργάζεται με το AKSHI για τη βελτίωση της νέας έκδοσης του e-Albania. Το έργο αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση της πλατφόρμας και τη χρηματοδότηση της δημιουργίας "έξυπνων εργαστηρίων" στα σχολεία. Πέρα από τη χρηματοδότηση κρίσιμων αναπτυξιακών τομέων στη χώρα, η Παγκόσμια Τράπεζα παρακολουθεί συνεχώς τους οικονομικούς δείκτες. Για το 2023, το ίδρυμα προβλέπει αύξηση της εθνικής παραγωγής της Αλβανίας κατά 3,6%.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...