ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η Αλβανία θα αποτελέσει τη βάση για τη μόνιμη παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων

Η Αλβανία θα αποτελέσει τη βάση για τη μόνιμη παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων

Η Αλβανία θα αποτελέσει τη βάση για τη μόνιμη παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Την είδηση ανακοίνωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Γιούρι Κιμ, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης της Ειδικής Ομάδας Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια, η οποία θα βρίσκεται στην Αλβανία. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας.

«Πέρυσι η Αλβανία φιλοξένησε την στρατιωτική άσκηση Defender 21, αποδεικνύοντας ότι η σχέση ασφαλείας μας είναι έτοιμη για το επόμενο επίπεδο. Και εδώ είμαστε. Με την έναρξη της Task Force των Βαλκανίων, για πρώτη φορά στην ιστορία, η Αλβανία μπορεί, προς έκπληξή της, να αποτελέσει τη βάση μιας μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ, δεν νομίζω ότι κανείς θα το είχε προβλέψει πριν από 100 χρόνια ή όταν ο κομμουνισμός έπεσε πριν από 30 χρόνια για διάφορους λόγους. Βρισκόμαστε εδώ, στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, υπάρχει αυξανόμενος σεβασμός και εκτίμηση της Αλβανίας ως εταίρου ασφαλείας, από την ένταξη της στο ΝΑΤΟ το 2009, η Αλβανία δεν δίστασε ποτέ να αναπτυχθεί με δυνάμεις των ΗΠΑ και όχι «Θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε ένας πιο δυνατός και πιο πιστός φίλος και σύμμαχος. «Οι αμφίδρομοι δεσμοί μας είναι πιο σημαντικοί από ποτέ», είπε η πρέσβης Κιμ.

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι είπε ότι η χώρα θα αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να βελτιώσει τα πρότυπα των επιχειρησιακών μας δυνάμεων. Τόνισε ότι αυτές οι δυνάμεις θα πολεμήσουν μαζί εάν χρειαστεί, αναφέροντας ως παράδειγμα το Αφγανιστάν.

"Εκτιμούμε και υποστηρίζουμε την ανάπτυξη αυτού του αρχηγείου στην περιοχή μας. Αυτό θα δημιουργήσει σταθερότητα στην περιοχή. Θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να ανεβάσουμε τα πρότυπα των επιχειρησιακών μας δυνάμεων. Θα μπορέσουμε να πολεμήσουμε μαζί εάν χρειαστεί, όπως κάναμε στο Αφγανιστάν και όχι μόνο», κατέληξε ο Υπουργός Πελέσι.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...