ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Η Αλβανία ανοίγει το δρόμο στην στρατιωτική βιομηχανία - Μηδενικη φορολογία στις εταιρείες που θα επενδύσουν στον κλάδο αυτό

Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την άνοδο της στρατιωτικής βιομηχανίας. Η παραγωγή, το εμπόριο και η ανάπτυξη όπλων μπορεί πλέον να είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Αλβανίας. Με τον νόμο που έχει δημοσιευτεί στο επίσημο σημειωματάριο, οι εταιρείες που θα επενδύσουν στον κλάδο αυτό θα απαλλάσσονται από μια σειρά φόρων.

Ο συντελεστής εταιρικού φόρου εισοδήματος για τα πρώτα 10 χρόνια από την έναρξη της δραστηριότητας θα είναι 0%. Άλλα φορολογικά οφέλη είναι η απαλλαγή από δασμούς για αγαθά που εξυπηρετούν άμεσα την παραγωγή στρατιωτικού οπλισμού, ενώ άλλη διευκόλυνση είναι ο μειωμένος συντελεστής φόρου προστιθέμενης αξίας 10% για την προμήθεια ή την πώληση στρατιωτικού οπλισμού.
Εκτός από τα φορολογικά οφέλη, ο νόμος προβλέπει και διοικητικά, όπως ταχεία διαδικασία αδειοδότησης και εγγραφής δραστηριότητας. Για τις εταιρείες αυτές θα υπάρχει υποστήριξη για την κατασκευή και συντήρηση βοηθητικών υποδομών, όπως: δρόμοι, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμός και τηλεπικοινωνίες, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της δραστηριότητας του αντικειμένου, καθώς και πρόσβαση σε κεφάλαια και υποστήριξη. προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των αμυντικών τεχνολογιών.

Ο Οργανισμός Αμυντικής Βιομηχανίας είναι η αρμόδια αρχή για τη λήψη διοικητικών μέτρων σε περίπτωση παραβιάσεων από εταιρείες κατασκευής όπλων. Πρόστιμα περίπου από 5 έως 50 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται για όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται σε δοκιμές στρατιωτικών όπλων ή εξειδικευμένες δραστηριότητες χωρίς έγκριση από τον Οργανισμό Αμυντικής Βιομηχανίας.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +
16 Σεπτεμβρίου 2024
Με σημαντικές προβολές και παρουσιάσεις, οι οποίες απέσπασαν το σοβαρό ενδιαφέρον του κοινού, συνεχί...
09 Σεπτεμβρίου 2024
«Εξελίσσουμε τις παραδοσιακές πολιτικές της ελληνικής Πολιτείας για τον Απόδημο Ελληνισμό, αναπτύσσο...
01 Σεπτεμβρίου 2024
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του μουσικού Κρίστοφερ Κινγκ (Christopher C....
31 Αυγούστου 2024
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη επ' ευκαιρία έναρξης του...
15 Σεπτεμβρίου 2024
Για την ιστορία της Χιμάρας γνωρίζω μεν αρκετά, αλλά έχω την άποψη ότι η Χιμάρα του σήμερα δεν είναι...
13 Σεπτεμβρίου 2024
«…Η Αλβανική Κυβέρνησις συλλαμβάνει την επομένην της σχολικής απεργίας ως υποκινητάς δήθεν αυτής, πλ...
26 Ιουλίου 2024
Κόντρα Ντούλε – Σπυροπάλη για την Χιμάρα- Ο Τάβος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα ενώσει Έλλην...
22 Ιουλίου 2024
Εγκαινιάστηκε στην Κορυτσά, από τον επιχώριο Μητροπολίτη Ιωάννη, ο ναός του Προφήτου Ηλιού, ανήμερα ...