ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

H Aλβανία «γεμίζει» με χασίς την Ελλάδα!

H Aλβανία «γεμίζει» με χασίς την Ελλάδα!

H κατάσταση με την "εισαγωγή" χασίς από την Αλβανία, που θεωρείται το μεγαλύτερο "ναρκοκράτος" της Ευρώπης, προς την Ελλάδα, μέσω, κυρίως, διαφόρων δύσβατων σημείων στη συνοριακή γραμμή (υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές στον τύπο), πάει να γίνει ή είναι, κατά κάποιους, ανεξέλεγκτη.

Εδώ τα ναρκωτικά τα παραλαμβάνουν κυκλώματα και τα προωθούν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Και όσο η Αλβανία στηρίζεται στην παραοικονομία της καλλιέργειας κάνναβης, καθώς και της παραγωγής ηρωίνης, με αποτέλεσμα η χώρα να είναι φτωχή και με έλλειψη βασικών υποδομών, αλλά μεμονωμένα άτομα να ευημερούν, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα δραματική αλλαγή της κατάστασης.

Και είναι, πραγματικά κρίμα, αλλά και επιζήμιο για το μέλλον της κοινωνίας, τόσων παιδιών τα όνειρα να γκρεμίζονται από τα ναρκωτικά απότομα και οι πνευματικές και σωματικές τους δυνάμεις να καταρρέουν μέσα στη φρίκη του μαρασμού και στην αγκαλιά του πιο απαίσιου δολώματος.

Οι αστυνομικοί, παρά το ότι είναι λίγοι αριθμητικά στις ακριτικές περιοχές απ' όπου διακινούνται τα ναρκωτικά, και παρά τις ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και παρά την γεωγραφική ιδιαιτερότητα των συνόρων, δίνουν καθημερινά "μάχη" με φιλότιμο και αυταπάρνηση, ξεπερνώντας τους εαυτούς τους και αγνοώντας τους κινδύνους, και συχνά εξαρθρώνουν κυκλώματα. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι έμποροι ναρκωτικών "ξεπετάγονται" σαν τα κεφάλια της μυθικής Λερναίας Ύδρας, αφού τα οικονομικά οφέλη είναι πολλά, χωρίς, βέβαια, να λογαριάζουν ότι στέλνουν στο θάνατο νέα παιδιά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ.», από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, στη Θεσπρωτία και στα Γιάννινα, η τοπική αστυνομία, και συγκεκριμένα τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών, που κάνουν μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά, εντόπισαν επτά περιπτώσεις μεταφοράς κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα, η συνολική ποσότητα της οποίας ανέρχεται σε 406 κιλά και 190 γραμμάρια.

Η διασυνοριακή εγκληματικότητα, λοιπόν είναι αυξημένη, ενώ εντός της Αλβανίας τα κόμματα καταγγέλλουν εκτεταμένη διαφθορά. Βέβαια, χασίς καλλιεργείται και στην Ελλάδα από διάφορους επιτήδειους, σύμφωνα με τα κατά καιρούς περιστατικά, που ανακοινώνονται από τα αστυνομικά δελτία, ωστόσο οι ποσότητες, σε σχέση με αυτές, που έρχονται από την Αλβανία, είναι κατά πολύ μικρότερες.

Όπως και να ΄χει, τα ναρκωτικά είναι μια σύγχρονη μάστιγα, τελευταίως μάλιστα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία έχουμε έξαρση κρουσμάτων χρήσης, που μάλλον υποτιμούνται. Ένας ολόκληρος κόσμος, μάλλον υπόκοσμος, είναι ανακατεμένος στη βρώμικη δουλειά της εμπορίας ουσιών. Χωρίς καμία ηθική αναστολή, χωρίς συνείδηση, μοναδικός στόχος είναι ο εύκολος πλούτος, που αποφέρει το παράνομο και ανθρωποκτόνο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Είναι πικρή η διαπίστωση πως το κακό, που αποτελεί θανάσιμη απειλή για τη ζωή νέων ανθρώπων, έχει προχωρήσει βαθιά στην κοινωνία μας, και πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας όλοι, για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί ακόμη.

Ας καταλάβουν τα νιάτα ότι ο απατηλός "παράδεισος" των ναρκωτικών, δεν τους απελευθερώνει από τα δεσμά της άδικης, σε πολλές εκφάνσεις της, κοινωνίας μας, αλλά είναι η κόλασή τους. Η γλώσσα της αλήθειας λαλείπως όσο οι αξίες καταρρέουν, όσο οι ψυχές δεν είναι γεμάτες, αλλά διψούν και πεινούν για ευτυχία, τόσο οι νέοι θα είναι ευάλωτοι στα ναρκωτικά.

Όσο οι νέοι θα απομακρύνονται από τις πηγές της καρδιάς τους, όχι πάντα, με ευθύνη δική τους, τόσο περισσότερο θα στρέφονται γύρω από έναν φαύλο κύκλο. Και τόσο περισσότερο θα ξεπηδούν από την καθημερινή πραγματικότητα της -υποτίθεται- υπερσυγχρονισμένης κοινωνίας μας, της ανησυχίας και της αναζήτησης και της αγωνίας, θύματα, που θα παίρνουν ένα δρόμο χωρίς διέξοδο και θα καταλήγουν στο εκφυλιστικό φινάλε των ναρκωτικών.

Να δώσουμε τα χέρια στους νέους, να τους στηρίξουμε, άτομα και θεσμοί, με αγνότητα και καθαρότητα, για να τους τραβήξουμε προς τα πάνω, ώστε να βρουν έξοδο διαφυγής από τη σαπίλα. Έτσι θα τους γλυτώσουμε και έτσι θα τους κερδίσουμε.


proinoslogos.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...