DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ευρεία σύσκεψη για την συνεργασία των επιχειρήσεων μεταξύ των Επιμελητήριων Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου

Ευρεία σύσκεψη για την συνεργασία των επιχειρήσεων μεταξύ των Επιμελητήριων Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου

Σε συνέχεια της αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με το Επιμελητήριο Αργυροκάστρου

Σε συνέχεια της αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με το Επιμελητήριο Αργυροκάστρου, που πραγματοποιήθηκε κατά τον εορτασμό των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για θέματα Εμπορίου, Εξαγωγών και συνεργασιών των επιχειρήσεων στο Αργυρόκαστρο στην οποία το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Δημήτριο Δημητρίου και τον ΓΓ Βασίλειο Βασιλείου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας και προστασίας της επιχειρηματικότητας κ. Eduard Shalsi, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία κα Σοφία Φιλιππίδου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτριος Σαχαρίδης, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Δυρραχίου κ.Alban Isteri, ο Εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας στην Αλβανία κ. Σαράντης Μοσχόβης, o πρώτος γραμματέας Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος, η Εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης ελληνικών επιχειρήσεων Αλβανίας κα Εριφύλη Μπέρμπερη ενώ στην συνάντηση παρεβρέθηκαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Αργυροκάστρου κα Γιωρίντα Μούχο, ο εκπρόσωπος Ενέργειας(PPC Albania ) κ.Denald George Tafani καθώς Αλβανοί και Έλληνες επιχειρηματίες που επιχειρούν στη γείτονα χώρα.

Της σύσκεψης προέδρευσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργυροκάστρου κος Maksim Hoxha, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ. Δημήτριο Δημητρίου καθώς και τον ΓΓ κ. Βασίλειο Βασιλείου σημείωσε, ότι μετά από πολύ καιρό διαφαίνεται ότι η επιχειρηματικότητα των δυο χωρών μπορεί να κάνει πολλά βήματα μπροστά και σε πολλά επίπεδα και η συμβολή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων μπορεί να καθορίσει την περαιτέρω ανάπτυξη και σχέση των επιχειρήσεων καθώς και την αναπτυξιακή προοπτική των δύο περιοχών αφού Ιωάννινα και Αργυρόκαστρο είναι δυο περιοχές που τις συνδέουν πάρα πολλά.

Ο Υπουργός Επικρατείας και προστασίας της Επιχειρηματικότητας κος Eduard Shalsi αφού ανέλυσε το νέο στρατηγικό πλάνο του Υπουργείου και της Αλβανικής Κυβέρνησης σημείωσε, ότι είναι σημαντικό να συζητάμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση πάντα στην εντατικοποίηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ευχαριστώντας αρχικά όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες που συμβάλουν στην οικονομία της Αλβανίας και ότι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός στρατηγικός και οικονομικός εταίρος της Αλβανίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κος Δημήτριος Δημητρίου τόνισε ότι είναι σημαντική αυτή η συνάντηση η οποία καθυστέρησε λόγω της covid-19. Για εμάς είναι ψηλά στην ατζέντα τα θέματα εμπορικών συνεργασιών των επιχειρήσεων της Ελλάδας με αυτές της Νοτίου Αλβανίας.

Θα προχωρήσουμε όπως είχαμε συμφωνήσει σε κοινές δράσεις ξεκινώντας από τις εμπορικές εκθέσεις σε Αργυρόκαστρο και Ιωάννινα με συμμετοχή επιχειρήσεων από τις δυο χώρες ενώ το επόμενο διάστημα θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για να υπάρξουν και κοινά Τουριστικά πακέτα με τη Ν. Αλβανία, στο αίτημα των επιχειρήσεων στη Αλβανία για τις εκπαίδευση των εργαζομένων το επόμενο διάστημα θα συνδράμουμε στην κατεύθυνση υλοποίησης κοινών προγραμμάτων. Τέλος ο κ.Δημήτριου ανέφερε ότι είναι σημαντικό να ενημερωθούν το επόμενο διάστημα και οι επιχειρήσεις στα Ιωάννινα και την Ήπειρο για να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα το lobbying των επιχειρήσεων.

Τις επόμενες ημέρες ο κος Δημητρίου σημείωσε, ότι θα αναλυθεί η λίστα όλων των αιτημάτων των επιχειρήσεων για να μπορέσει και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες κυρίως στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, για να επιλυθούν σημαντικά θέματα τελωνειακής σύνδεσης που επηρεάζουν άμεσα την επιχειρηματικότητα από και προς την Αλβανία καθώς αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει από όλους για την ολοκλήρωση του έργου Ιωάννινα – Κακαβιά, έργο που θα δώσει στις δυο πλευρές την δυναμική που χρειάζονται για την ανάπτυξη τους

Συνάντηση της Πρέσβεως κ. Φιλιππίδου και του Προξέ...
Αναστάσιος: «Δεν είμαστε μόνοι μας μέσα στην Εκκλη...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

02 Αυγούστου 2022
Σε κλίμα συναίνεσης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του...
22 Ιουλίου 2022
Τον θρήνο του για την αιχμαλωσία της Μεγάλης Εκκλησίας, της «πολύτιμης Αγίας Σοφίας μας η οποία κατα...
20 Ιουλίου 2022
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης υποδέχθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών το Διοικητ...
11 Ιουλίου 2022
Πρόγραμμα φιλοξενίας νεολαίας απόδημου ελληνισμού από τη Μελβούρνη στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελ...
07 Αυγούστου 2022
Ο κίνδυνος από την ένταση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου και η κατάσταση στη Βοσνία Η ένταση που προξενή...
04 Αυγούστου 2022
Καταπέλτης κατά όσων επιχειρούν να δημιουργήσουν εκ του πλαγίου «βλάχικο ζήτημα» στην Ελλάδα, αλλά κ...
27 Ιουλίου 2022
Το ότι ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού έθνους, δεν φαίνεται...
24 Ιουλίου 2022
Στο πεδίο των ελληνοαλβανικών σχέσεων, εκτός των άλλων, αναδεικνύονται πολλές αδυναμίες στην άσκηση ...