Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ράντοσλαβ Σικόρσκι, Υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας – χώρα που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ – καθώς και με την Μάρτα Κος, Επίτροπο για τη Διεύρυνση της ΕΕ.
Μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα της δεύτερης ομάδας κεφαλαίων, ο Ράμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και δήλωσε ότι η Αλβανία θα συνεχίσει τον δρόμο της προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Αλβανία είναι μια ιστορία επιτυχίας της διαδικασίας διεύρυνσής μας και σήμερα κάναμε ένα ακόμη βήμα προς τη διεύρυνση. Το μέλλον της Αλβανίας είναι αναμφίβολα στην ΕΕ. Σήμερα είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε αυτόν τον στόχο. Η επιτυχία σας έχει ένα ευρύτερο νόημα. Διότι μπορείτε να δείξετε στα Δυτικά Βαλκάνια ότι με αφοσίωση μπορεί να επιτευχθεί κάθε στόχος», δήλωσε η Μάρτα Κος.