ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Επίσκεψη στην Κακαβιά θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Γιούανσον

Επίσκεψη στην Κακαβιά θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Γιούανσον

Η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων θα βρεθεί στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς στην ελληνοαλβανική μεθόριο – Στο επίκεντρο η μετανάστευση

Τη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς, στην ελληνοαλβανική μεθόριο αναμένεται να επισκεφθεί το ερχόμενο Σάββατο η Επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων Ίλβα Γιούανσον, στο πλαίσιο τριήμερου ταξιδιού της στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στην Αλβανία, όπου θα έχει συζητήσεις σχετικά με τη συνεργασία της ΕΕ με τις δύο χώρες στο θέμα της μετανάστευσης, καθώς και τα συστήματα διαχείρισης της μετανάστευσης των δύο χωρών.

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Επίτροπος Γιούανσον θα συναντηθεί με μέλη της Προεδρίας, με τον Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Υπουργό Ασφάλειας, τον Πρωθυπουργό του καντονιού Una-Sana και τον δήμαρχο του Bihać. Θα επισκεφτεί τον καταυλισμό Lipa μαζί με εκπροσώπους του Υπουργείου Ασφάλειας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, άλλων οργανισμών του ΟΗΕ, καθώς και εταίρων.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη φιλοξενεί περίπου 8.000 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων έως και 6.000 άτομα ζουν σε εγκαταστάσεις χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ στα καντόνια του Σεράγεβου και Una-Sana. Τον Δεκέμβριο, η ΕΕ υποστήριξε τη δημιουργία προσωρινών καταλυμάτων στις εγκαταστάσεις της Lipa, καθώς και την παροχή ζεστών ρούχων, σκεπασμάτων, τροφίμων και ιατρικής στήριξης.

Το Σάββατο, στην Αλβανία η κ. Γιούανσον θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα, τον Πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μπλέντι Τσούτσι και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης κ. Λουζλίμ Μπάσα.

Η Επίτροπος θα ταξιδέψει επίσης στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς, στην ελληνοαλβανική μεθόριο, όπου θα επισκεφτεί την κοινή επιχείρηση συνοριακού ελέγχου Frontex — Αλβανίας. Τέλος, σύμφωνα με το protothema.gr θα επισκεφτεί ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο που παρέχει σε μετανάστες εξοπλισμό ατομικής προστασίας από την COVID-19.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...