ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ελληνικό χρώμα στην Ημέρα της Ευρώπης στις Βρυξέλλες

Ελληνικό χρώμα στην Ημέρα της Ευρώπης στις Βρυξέλλες

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καλωσόρισαν το Σάββατο όσους ήθελαν να μάθουν περισσότερα για όσα πρεσβεύει η ΕΕ με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα της Ευρώπης (09/05).

Στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα 27 κράτη-μέλη προσέφεραν μία γεύση από τις παραδόσεις τους, αλλά και στοιχεία για τη χώρα και την ιστορία της.

Οι επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γενικές τους γνώσεις για την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε διαδραστικό τεστ, που είχε προετοιμασθεί σε συνεργασία με το Study in Greece. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να κατεβάσουν δωρεάν το πρώτο τους μάθημα ελληνικής γλώσσας, αλλά και πληροφορίες για σπουδές στην Ελλάδα, από το portal του Study in Greece.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Ιωάννης Βράιλας σημείωσε ότι «με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, κάθε χρόνο οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί ανοίγουν τις πόρτες τους, υποδέχονται τον κόσμο και είναι κάτι που ίσως θα έπρεπε να γίνεται πιο συχνά για να φανεί ότι η ΕΕ ακούει τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών, στέκεται δίπλα τους, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις από κοινού. Ελπίζω να υπάρχει η δυνατότητα αυτό να γίνεται πιο συχνά. Στο ελληνικό περίπτερο έχει γίνει μια καταπληκτική δουλειά. Όποιος το δει θα είναι πολύ περήφανος συγκρίνοντάς το και με τα άλλα περίπτερα των άλλων κρατών μελών και ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτής της πολύ επιτυχημένης προσπάθειας».

Παράλληλα, όσοι βρέθηκαν στην ελληνική γωνιά δοκίμασαν παραδοσιακά προϊόντα, που προσέφεραν ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με το Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο, ενώ διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του ΕΟΤ και επιμέρους περιφερειών για μεγάλο αριθμό ελληνικών προορισμών. Εν συνεχεία, το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών χόρεψε παραδοσιακούς χορούς φέρνοντας τους επισκέπτες πιο κοντά στην ελληνική μουσική.

Τέλος, η Oυκρανία βρέθηκε στο επίκεντρο της Σουηδικής Προεδρίας. Ο Πρέσβης Τόμπγιορν Χάακ, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Σουηδικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην ΕΕ, κάλεσε τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην ΕΕ, Βσεβόλοντ Τσέντσοβ και απηύθυναν χαιρετισμό από κοινού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
28 Ιουνίου 2024
Την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στη στήριξη της ελληνομάθειας και στην προβολή του ελλη...
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...