ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Εγκάρδιο μήνυμα του προέδρου της Αλβανίας Ilir Meta για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Εγκάρδιο μήνυμα του προέδρου της Αλβανίας Ilir Meta για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση Εγκάρδιο μήνυμα του προέδρου της Αλβανίας Ilir Meta για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μήνυμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, εκφράζοντας τις πιο εγκάρδιες και φιλικές ευχές στο φιλικό ελληνικό λαό. 

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ένταξη της Αλβανίας και τόνισε την συμβολή της Ελληνικής Μειονότητας στην οικοδόμηση και στην περαιτέρω ενίσχυση των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων - συνεργασιών μεταξύ των λαών μας.


Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Ιλίρ Μέτα  στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Εξοχοτάτη, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,

Με την ευκαιρία του εορτασμού της διακοσιοστής επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, είμαι στην ευχάριστη θέση να εκφράσω, εξ ονόματος του αλβανικού λαού και εμού προσωπικά, τα θερμά και φιλικά συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό και σε εσάς προσωπικά, καθώς και περισσότερη ευημερία και ανάπτυξη για την όμορφη χώρα σας.

Είμαι πολύ χαρούμενος που οι δύο χώρες και οι δύο λαοί μας, γεωγραφικά κοντά, μοιράζονται ολοένα και περισσότερες αξίες, αλλά και προκλήσεις, ιστορία και όραμα για το μέλλον, κοινές προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση των ιστορικά φιλικών σχέσεων και θέληση για την ένταξή τους επί της ορθής βάσης των ευρωπαϊκών αξιών και ευρωατλαντικών συνεργιών.

Εκφράζω την πεποίθησή ότι η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας παραμένει ένα ασφαλές πλαίσιο για ενίσχυση και επέκταση, στο μέλλον, των διμερών σχέσεων και ταυτόχρονα, ως δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, είναι μια πρόσθετη δύναμη προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας και την ασφάλεια στην περιοχή μας, τη Μεσόγειο και τον κόσμο.

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, κυρία Πρόεδρε, για την υποστήριξη που έδωσε η χώρα σας και συνεχίζει να παρέχει στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας και να σας διαβεβαιώσω ότι η χώρα και ο λαός μου παραμένουν σταθεροί στις στρατηγικές εθνικές επιλογές και στόχους: πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτήν την επέτειο που σηματοδοτείται για τον λαό σας, θα ήθελα να επισημάνω ότι, η πολύτιμη συμβολή, τόσο της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία όσο και της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, εμπλουτίζει, εμπεδώνει, αναπτύσσει και ενισχύει καθημερινά την παραδοσιακή φιλία και μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ των λαών μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας Covid, όχι μόνο για τους λαούς και τις χώρες μας, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα, Αλβανοί και Έλληνες, θα δείξουν περισσότερη αλληλεγγύη και φιλία, περισσότερη αγάπη, περισσότερη θετική αντιμετώπιση και συνεργασία, ο προς ένας τον άλλον, ως από μακρού διαστήματος μόνιμοι γείτονες της παλιάς βαλκανικής χερσονήσου.

Με τη διαβεβαίωση της ακλόνητης βούλησής μου για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και των λαών μας και την ευθυγράμμιση σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, παρακαλώ αποδεχτείτε, αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, την έκφραση της υψηλότατης εκτίμησής μου!


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...