ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Εγκαινιάστηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στους Οθωνούς

Εγκαινιάστηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στους Οθωνούς

Την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρέστη στην τελετή εγκαινίων:

Tου νέου Επιτηρητικού Στρατιωτικού Φυλακίου «ΟΘΩΝΩΝ», στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. κ. Νεκτάριος και παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Στέφανος Γκίκας, η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο Αντιδήμαρχος Οθωνών κ. Δημήτριος Κατέχης, εκπρόσωπος του Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, καθώς και Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές της περιοχής.

Του ανακαινισμένου Επιτηρητικού Στρατιωτικού Φυλακίου 1 (ΕΦ 1) στις Καστανιές του Έβρου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνός και παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας κ. Γεώργιος Καραγιάννης, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο κ. Σταύρος Αναστασιάδης Πολιτικός Μηχανικός του έργου, ο κ. Διονύσιος Μακρής Τεχνικός Σύμβουλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και οι Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές της περιοχής.

Σε ότι αφορά την κατασκευή του νέου Επιτηρητικού Στρατιωτικού Φυλακίου «ΟΘΩΝΩΝ», στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για το νησί των Οθωνών, τις Διαπόντιους νήσους, την Κέρκυρα και την ευρύτερη Περιφέρεια των Ιόνιων νήσων, η εγκατάσταση του Φυλακίου η οποία θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), εδραιώνοντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

Σε ότι αφορά το Επιτηρητικό Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 (ΕΦ 1), ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την ανακαίνιση του, καθόσον αυτό εκτελεί αποστολή ύψιστης εθνικής προτεραιότητας και σημασίας για τις Ένοπλε Δυνάμεις (ΕΔ), αλλά και για την Χώρα μας εν γένει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Όσοι υπηρετούν σε αυτό και σε κάθε φυλάκιο της παρέμβριας περιοχής πραγματικά φυλάσσουν Θερμοπύλες, Ελληνικές αλλά και Ευρωπαϊκές». Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαιρετικά σημαντική συνδρομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κατέστησε δυνατή την εκ βάθρων ανακαίνιση του ΕΦ 1, γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της συνέργειας, της αγαστής συνεργασίας και της εμμονής στην επίτευξη του κοινού σκοπού, της αναβάθμισης των υποδομών επιτήρησης των συνόρων της Χώρας μας.
Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...