ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Εγκαινιάστηκε το «Σπίτι της ΔΕΡΒΗ» – Νέος χώρος πολιτισμού και μνήμης

Εγκαινιάστηκε το «Σπίτι της ΔΕΡΒΗ» – Νέος χώρος πολιτισμού και μνήμης

Μια ιδιαίτερη και συγκινητική βραδιά έζησαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου ΔΕΡΒΗ, καθώς το βράδυ της παραμονής της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Σπιτιού της ΔΕΡΒΗΣ».

Σε ένα ζεστό και οικογενειακό κλίμα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια προσπάθεια πολλών μηνών, που είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στη δράση, την ιστορία και τον πολιτισμό της τοπικής κοινότητας. Η ΔΕΡΒΗ απέκτησε πλέον το δικό της "σπιτικό" — έναν χώρο που θα στεγάζει τα όνειρα, τα σχέδια και τις πολιτιστικές της πρωτοβουλίες.

Το νέο αυτό σπίτι του Συλλόγου έγινε πραγματικότητα χάρη στην ευγενική παραχώρηση του ακινήτου από την οικογένεια Ντάκου και το ζεύγος Μαριάννα και Γιάννη Καραθάνο, οι οποίοι προσέφεραν το σπίτι για τη στέγαση των πολιτιστικών δράσεων της κοινότητας.

Η πράξη αυτή χαρακτηρίστηκε από όλους ως βαθιά συγκινητική και τιμητική, καθώς αντανακλά τη στήριξη και την εμπιστοσύνη προς τη ΔΕΡΒΗ και το έργο της.

Με πολλή αγάπη, μεράκι και εθελοντική εργασία, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου ανέλαβαν τη διαμόρφωση του χώρου, μετατρέποντάς τον σε ένα μικρό μουσείο με αντικείμενα, φωτογραφίες και αναμνήσεις του περασμένου αιώνα. Το αποτέλεσμα αποπνέει σεβασμό στην παράδοση και τη συλλογική μνήμη του τόπου.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων μας τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κα. Κωνσταντίνα Καμίτση
  • Ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου, κ. Σωκράτης Σουρβίνος, καθώς και οι Πρόξενοι Τιράνων και Κορυτσάς
  • Ο Δήμαρχος Δρόπολης, κ. Δημήτρης Τόλης
  • Η Πρόεδρος της Επιτροπής Μειονοτήτων, κα. Κωνσταντίνα Μπεζιάνη
  • Ο εκδότης, κ. Νικόλαος Νίκας
  • Ο Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, κ. Μάνος Στεφανίδης

μαζί με διευθυντές, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, φίλους και υποστηρικτές του Συλλόγου, καθώς και πολλούς συντοπίτες και επισκέπτες που βρέθηκαν κοντά μας αυτές τις μέρες.

Το Σπίτι της ΔΕΡΒΗΣ θα είναι ανοιχτό για όλους όσοι θέλουν να το επισκεφθούν, να γνωρίσουν την ιστορία μας και να θυμηθούν τα περασμένα με αγάπη και νοσταλγία.

Ένας χώρος πολιτισμού, παράδοσης και συνάντησης, φτιαγμένος με ψυχή.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

14 Δεκεμβρίου 2025
Ανοιχτή είναι η πρόσκληση υποβολής κινηματογραφικών προτάσεων για το Discovery Days, το εντατικό τετ...
03 Ιουνίου 2025
Την ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου – Αλβανίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η ενέργεια, ...
30 Απριλίου 2025
Την στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε ο υπουργ...
03 Απριλίου 2025
Την έβδομη έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών εξασφάλισε η ομογένεια στις έκτακ...
29 Ιανουαρίου 2026
Οι πρόσφατες ειρωνικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλ...
21 Ιανουαρίου 2026
Ο ανθελληνισμός είναι ορατός στην πολιτική της Αλβανίας. Εκφράστηκε και πρόσφατα όταν ο Αλβανός Πρωθ...
13 Ιανουαρίου 2026
Εφέτος η πολιτικο-κοινωνική οργάνωση «ΟΜΟΝΟΙΑ» της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας κλείνει 35 χρόνια. ...
10 Ιανουαρίου 2026
Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λειτούργησαν φέτος ως καθρέφτης της πραγματικότητας...