ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Δήμος Κορινθίων: Τριήμερη επίσκεψη σε Μαλίκ και Φιέρ

Δήμος Κορινθίων: Τριήμερη επίσκεψη σε Μαλίκ και Φιέρ

Στο Μαλίκι και το Φίερι της Αλβανίας βρέθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος το τριήμερο 25-28 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σπύρο Ζαχαριά, τον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ Θεμιστοκλή Κουτσογκίλα και τον Πρόεδρο της Αλβανικής κοινότητας στην Κόρινθο Γιάννη Πρίφτη.

Η τριήμερη επίσκεψη, σε ανταπόδοση εκείνης που Αλβανική αντιπροσωπεία είχε πραγματοποιήσει στον Δήμαρχο Κορινθίων υπό τον Δήμαρχο του Μαλίκ Gëzim Topçiu τον Νοέμβριο του 2021 αφορμή των εορτασμών της Απελευθέρωσης και ανεξαρτησίας της Αλβανίας στην Κόρινθο, δεν είχε μονάχα πολιτιστικό αποτύπωμα αλλά κοινωνικό και οικονομικό.

«Οι επαφές και οι συναντήσεις ήταν γόνιμες. Το πολιτιστικό κομμάτι που είναι εξόχως σημαντικό και στάθηκε η αφορμή για την επίσκεψή μας εδώ δεν ήταν το μόνο που απασχόλησε τις συζητήσεις που είχα. Συζήτησα με τους δημάρχους στο Μαλίκ και στο Φιέρ καθώς και με την τοπική Αντιπεριφερειάρχη ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης. Η Κόρινθος επιθυμεί και επιδιώκει τις συνεργασίες κυρίως με περιοχές όπου οι δεσμοί είναι από αρχαιοτάτων χρόνων όπως εδώ, στο Φιέρ, όπου βρίσκεται και η Απολλωνία η Κορινθιακή αποικία. Η φιλοξενία μας τις τρεις αυτές ημέρες ήταν υποδειγματική, ευχαριστώ θερμά τους ομολόγους μας και όπως από κοινού δεσμευτήκαμε, η συνεργασία θα είναι συνεχής και στενή» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος κατά την επιστροφή του.

Σημαντικός επίσης είναι ο ρόλος της τοπικής Αλβανικής Κοινότητας που αποτελεί «γέφυρα» μεταξύ των δυο λαών. Συζητήθηκαν επίσης κοινά Ευρωπαικά Προγράμματα, επιδοτούμενα από την Ε.Ε που μπορούν να υλοποιηθούν.

Ελπίζουμε και υποστηρίζουμε σύντομα, η Αλβανία να αποτελέσει νέο μέλος της Ε.Ε οπότε και η συνεργασία μας θα είναι αποδοτικότερη, όπως τόνισε ο κ.Νανόπουλος στην Αλβανική τηλεόραση η οποία κάλυψε την επίσκεψη αποδίδοντας της σημασία εξαιρετική.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +
07 Δεκεμβρίου 2022
Ο Λεωνίδας Παπάς είναι ιδιοκτήτης του μεγάλου εστιατορίου «Lake View Restaurant» με θέα μία γραφική ...
05 Δεκεμβρίου 2022
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου τηλεδιάσκεψη με τους Προ...
28 Νοεμβρίου 2022
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης...
09 Νοεμβρίου 2022
Ευχάριστα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τ...
06 Δεκεμβρίου 2022
Επιλογή της αλβανικής ηγεσίας να κρατά σε διαρκή «ομηρία» τις «στρατηγικές σχέσεις» με την ΕλλάδαΕισ...
04 Δεκεμβρίου 2022
Στις 4 Δεκεμβρίου 1913 σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο (17 Δεκεμβρίου με το νέο) υπογράφεται το γνωστ...
03 Δεκεμβρίου 2022
Η προσεχής επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού στα Τίρανα σκοπόν έχει αφ' ενός την υπογραφή συνυποσχετ...
27 Νοεμβρίου 2022
Μέσα σε χρονικό διάστημα των τριών ετών, 1991-1993, η οργάνωση του Ελληνισμού της Αλβανίας, η ΟΜΟΝΟΙ...