ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Απόρριψη αιτήματος του για ειδική άδεια ορκωμοσίας – Αντίδραση Μπελέρη κατά του Ραμα

Απόρριψη αιτήματος του για ειδική άδεια ορκωμοσίας – Αντίδραση Μπελέρη κατά του Ραμα

Το Εφετείο κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς στην Αλβανία απέρριψε το αίτημα για άδεια ορκωμοσίας του του εκλεγμένου δημάρχου του Δήμου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη.

Μέσω μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Φ. Μπελέρης υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με εντολή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Σήμερα, το Δικαστήριο, κατ' εντολή της πολιτικής εξουσίας, έπληξε για ακόμη μια φορά τις εκλογές στη Χιμάρα. Έξι μήνες μετά το αίτημά μου, εφάρμοσε την εντολή του Πρωθυπουργού - Ανώτατου Δικαστή, να μη μου δώσει την άδεια να ορκιστώ και να πάρω την εντολή που μου εχει ανατεθεί.

Χωρίς την ορκωμοσία, η εντολή δεν ισχύει. Χωρίς την ορκωμοσία, παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα των εκλογών. Φαίνεται σαν να μην έχουν διεξαχθεί εκλογές στη Χιμάρα. Με τη δύναμη της εξουσίας, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και με την άνομη ευλογία ενός προσωπικού δικαστηρίου του Πρωθυπουργού, παραβιάζεται κάθε αρχή, συνταγματικός και ευρωπαϊκός κανόνας προκειμένου να μην αποδεσμευτεί ο Δήμος Χιμάρας.

Με επικεφαλής τον πολιτικό αντιεισαγγελέα του SPAK Adnand Xholi, κακο-χρησιμοποιώντας την εισαγγελέα Dorina Bejko, και με τη συγκάλυψη των παραποιήσεων στη διαδικασία μου από τον εισαγγελέα Edvin Kondili, αυτή η τριάδα ολοκληρώνει κάθε εντολή του πρωθυπουργού Ράμα για την αντισυνταγματική επίθεση στις εκλογές στη Χιμάρα.

Προκειμένου να δώσει χείρα βοηθείας σε αυτή την επίθεση κατά των ελευθέρων εκλογών στη Χιμάρα, η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Irena Gjoka, φρόντισε να χρησιμοποιήσειτον εισηγητή Erjon Çele.

Μια ακόμη «βοήθεια» έδωσε σήμερα η δικαστής Daniela Shirka με την απόρριψη της άδειας. Σε αντίθεση με το νόμο και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έκρινε την υπόθεση ως μονομελής δικαστής.

Δικάζει μόνη της διότι δεν μπορεί να βρει άλλους δύο που να εξευτελίζουν τόσο πολύ το Σύνταγμα και το δικαίωμα ψήφου στη Χιμάρα. Σας θυμίζουμε ότι ορισμένοι δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεσή μου, παραιτήθηκαν γιατί τελικά δεν ήθελαν και αρνήθηκαν να παραβιάσουν το νόμο και το Σύνταγμα της Αλβανίας με κατάφωρο τρόπο.

Εδώ και δύο μήνες, έχω υποβάλλει μήνυση στο SPAK κατά των δικαστών Irena Gjoka και Erjon Cela, καθώς και του εισαγγελέα Edvin Kondili. Οι εν λόγω δικαστές και εισαγγελέας, είναι οι μόνοι που έχω καταγγείλει, διότι με τις ενέργειές τους έχουν εξασφαλίσει ναμη μου διασφαλιστεί η νόμιμη καιδίκαιη διαδικασία, έχουν χρησιμοποιήσει παραποιημένα έγγραφα εις βάρος μου, ενθαρρύνοντας παράλληλα την κεντρική κυβέρνηση να προβεί σε αντισυνταγματικές ενέργειες κατά του Δήμου Χιμάρας, αρνούμενοι να σεβαστούν την πιο ιερή αρχή της δημοκρατίας, τη διακυβέρνηση μέσω ελεύθερων εκλογών.

Όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Έχω καταθέσει αρκετές αιτήσεις εκεί. Η προσφυγή μου κατά του ασφαλιστικού μέτρου εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες και δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία εκδίκασης. Η πίεση του Ράμα παραμένει βαριά και εκεί. Περιμένουμε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να προστατεύσει τουλάχιστον τη Δημοκρατία, να προστατεύσει το Σύνταγμα!

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά μέρα με τη μέρα πεθαίνει και η ελπίδα αυτής της χώρας, τόνισε ο Φ. Μπελέρης.

Στο τέλος της συνεδρίασης στο Εφετείο Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς, με δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο δικηγόρος του Φ. Μπελέρη ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθούν στον Άρειο Πάγο με έφεση.

«Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο για έφεση. Η απόφαση του Δικαστηρίου καλύπτει τις ενέργειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη Χιμάρα σαν να βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό που συμβαίνει είναι η καταστολή νόμιμων οργάνων που πηγάζουν από εκλογές και με αυτή την έννοια, το Δικαστήριο επικύρωσε σήμερα την πρωτόδικη απόφαση χωρίς να αλλάξει τίποτα από αυτή την απόφαση», είπε ο δικηγόρος.

«Δεν μας δόθηκε το σκεπτικό του δικαστηρίου για την απόφαση. Περιμένω να είμαι εξοικειωμένος με τα επιχειρήματα τώρα. Δεν αποκλείστηκε ούτε ο δικαστής, κάτι που είχαμε ζητήσει. Την προηγούμενη φορά, ο δικαστής μας προειδοποίησε ότι δεν θα δώσει άδεια, καθώς μας ρώτησε για τη γνώμη μας για το άρθρο που συζητούσε την απόρριψη του αιτήματος, το οποίο εκείνη τη στιγμή ζητήσαμε τον αποκλεισμό της, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε», είπε η δικηγόρος.

Προειδοποίησε ότι δεν θα σταματήσουν να ζητούν την ανάκληση του μέτρου ασφαλείας.

«Η πρακτική του Στρασβούργου μας επιτρέπει, όποτε υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσουμε την ανάκληση του μέτρου ασφαλείας ή τη δυνατότητα αντικατάστασης του μέτρου ασφαλείας, θα το επιδιώξουμε», είπε ο δικηγόρος.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...