Σημαντική υπόθεση λαθρεμπορίας και διακίνησης πλαστών εγγράφων εξιχνίασε η συνοριακή αστυνομία και το τελωνείο στην Κακαβιά της Αλβανίας, έπειτα από στοχευμένο έλεγχο σε λεωφορείο που εκτελούσε διεθνές δρομολόγιο. Στην κατοχή των εμπλεκομένων βρέθηκαν περισσότερα από 74.000 ευρώ σε μετρητά και 15 πλαστά έγγραφα, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα στο όχημα.
Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικής αστυνομικής δράσης με την κωδική ονομασία «Χωρίς Ταυτότητα» και πραγματοποιήθηκε στη «δεύτερη γραμμή» ελέγχου εξόδου από τη χώρα, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν τρεις φάκελοι που περιείχαν συνολικά 74.240 ευρώ, καθώς και 15 πλαστά έγγραφα, μεταξύ αυτών γαλλικές ταυτότητες και άδειες παραμονής για Ελλάδα και Γερμανία.
Οι αρχές συνέλαβαν τον οδηγό του λεωφορείου και έναν υπάλληλο του ταξιδιωτικού πρακτορείου, ενώ ο ιδιοκτήτης του γραφείου παραμένει ασύλληπτος και καταζητείται. Παράλληλα, ένας δεύτερος οδηγός του ίδιου οχήματος κατηγορείται και θα διωχθεί σε ελεύθερη κατάσταση για την απόκρυψη των χρημάτων, πράξη την οποία φέρεται να τέλεσε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους.
Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, που περιλαμβάνουν:
- Μη δήλωση χρημάτων και αντικειμένων αξίας κατά τον συνοριακό έλεγχο,
- Κατοχή και διακίνηση πλαστών εγγράφων (ταυτοτήτων, διαβατηρίων, αδειών παραμονής),
- Συμμετοχή σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Εκτός από τα χρήματα και τα πλαστά έγγραφα, οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αναμένεται να εξεταστούν ως μέρος της αποδεικτικής διαδικασίας.
Η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου, η οποία αναλαμβάνει τη συνέχιση των ερευνών και την έναρξη των δικαστικών διαδικασιών. Οι αρχές διερευνούν εάν πίσω από το περιστατικό κρύβεται ευρύτερο κύκλωμα διακίνησης παράνομων εγγράφων και κεφαλαίων μέσω των χερσαίων συνόρων.