ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Απέτυχε εκ νέου ο διαγωνισμός για την κατασκευή αεροδρομίου στους Αγίους Σαράντα

Απέτυχε εκ νέου ο διαγωνισμός για την κατασκευή αεροδρομίου στους Αγίους Σαράντα

Το υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας ακύρωσε για δεύτερη φορά τον διαγωνισμό σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή του αεροδρομίου των Αγίων Σαράντα. Όπως και την πρώτη φορά, ο λόγος για την αποτυχία ολοκλήρωσης της διαδικασίας ήταν η μη υποβολή οποιασδήποτε προσφοράς εντός των προθεσμιών υποβολής προσφορών, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου στο Δήμο Φοινίκης άνοιξε στις αρχές Αυγούστου, ενώ σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει έγκυρες προσφορές, το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας άλλαξε εκ νέου δυο φορές τα κριτήρια και την προθεσμία υποβολής προσφορών, παρατείνοντάς έως την στις 14 Οκτωβρίου, από τις 23 Σεπτεμβρίου όπως αρχικά είχε οριστεί. Ο διαγωνισμός δημοπρατήθηκε ξανά στις 26 Οκτωβρίου, καθώς οι εταιρείες είχαν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να υποβάλουν έγγραφα. Όμως, παρά τις αλλαγές αυτές, φαίνεται ότι κανένας επενδυτής δεν έδειξε ενδιαφέρον για την υπογραφή 35ετούς σύμβασης, εκτιμώμενης αξίας επένδυσης 34,32 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση αυτή θα έπρεπε να γίνει από την εταιρεία που θα ανακηρύσσονταν νικήτρια στο διαγωνισμό, ενώ μετά τη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση, στο τέλος της 35ετίας, οι αερολιμενικές εργασίες θα περνούσαν σε κρατικούς φορείς. Στο μεταξύ, οι συγκεκριμένες απαιτήσεις τόνιζαν την ανάγκη κατασκευής τερματικού σταθμού που θα φιλοξενούσε αρχικά 130 χιλιάδες επιβάτες ετησίως, ενώ μετά από 10 χρόνια 700 χιλιάδες επιβάτες. Το αεροδρόμιο των Αγίων Σαράντα θα είχε κυρίως το προφίλ ενός τουριστικού αεροδρομίου, το οποίο λειτουργεί συνήθως 7-8 μήνες το χρόνο, αλλά σύμφωνα με τις αρχές θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και πέραν της σεζόν και πτήσεις εσωτερικού.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

24 Ιουλίου 2024
Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία ...
21 Ιουλίου 2024
Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αδικοχαμένων Κυπρίων τέλεσε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολά...
20 Ιουλίου 2024
Το Υπουργείο Εξωτερικών έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στο http://www.opengov.gr/ το Στρατ...
16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
26 Ιουλίου 2024
Κόντρα Ντούλε – Σπυροπάλη για την Χιμάρα- Ο Τάβος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα ενώσει Έλλην...
22 Ιουλίου 2024
Εγκαινιάστηκε στην Κορυτσά, από τον επιχώριο Μητροπολίτη Ιωάννη, ο ναός του Προφήτου Ηλιού, ανήμερα ...
19 Ιουλίου 2024
Η πρόσφατη ενέργεια του Αλβανού Προέδρου της Δημοκρατίας Μπαϊράμ Μπεγκάι να επισκεφτεί το Μνημείο τω...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...