ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Απεργία πείνας Αλβανών κρατούμενων στις φυλακές της Κέρκυρας

Απεργία πείνας Αλβανών κρατούμενων στις φυλακές της Κέρκυρας

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει περίπου 70 κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας, στη συντριπτική τους πλειονότητα αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι έχουν καταθέσει μία σειρά αιτημάτων μεταξύ των οποίων χαλάρωση της αυστηρότητας των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ΄ όρων απόλυση.

Παράλληλα, θέτουν και μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και κοινωνικού λειτουργού, καθώς και μόνιμου ιατρού.

Κρατούμενος που μίλησε τηλεφωνικά σε αλβανικό ΜΜΕ, ζήτησε την παρέμβαση της Αλβανικής Πρεσβείας στις ελληνικές αρχές προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Πηγές της Διοίκησης των Φυλακών Κέρκυρας υπογράμμισαν στην ΕΡΤ ότι η υφ΄ όρων απόλυση ή οι σωφρονιστικές άδειες εγκρίνονται από το Συμβούλιο της Φυλακής στο οποίο προεδρεύει Εισαγγελέας και οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το κριτήριο του χρόνου, αλλά λαμβάνονται υπ΄ όψιν πολλές προσωποποιημένες παράμετροι.

Όσον αφορά τα αιτήματα στελέχωσης, οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι υπάρχει προκήρυξη του ΑΣΕΠ τόσο για κοινωνικό λειτουργό όσο και για νοσηλευτές, θέσεις που αναμένεται να πληρωθούν τους επόμενους μήνες, ενώ όσον αφορά την ιατρική κάλυψη, παρ΄ όλο που υπάρχει προκήρυξη δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη θέση. Ωστόσο, οι ανάγκες καλύπτονται με βάρδιες ιατρών του ΕΣΥ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο ιατρείο των Φυλακών.

Η απεργία πείνας ξεκίνησε την Πέμπτη, ενώ για μερικές ημέρες πριν, οι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε αποχή από το συσσίτιο.



Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Ιανουαρίου 2025
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο, κ. Λεωνίδα...
11 Ιανουαρίου 2025
Διακομματικό ψήφισμα για τη καταδίκη της παράνομης κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία κατατέθηκε στη...
08 Ιανουαρίου 2025
Την τελευταία του πνοή άφησε στη Θεσσαλονίκη, ο αγαπημένος τραγουδιστής, ηθοποιός, χορευτής και χορο...
24 Δεκεμβρίου 2024
Μήνυμα προέδρου δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προς απόδημους Έλληνες επ' ευκαιρία εορτών Χρι...
09 Ιανουαρίου 2025
Έγινε την Τετάρτη 18-12-24 η υπογραφή της σύμβασης της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ Ιωαννίνων - Κακαβιάς, ένα έργο πο...
01 Ιανουαρίου 2025
Ο Ιωσήφ Στάλιν προσπαθούσε να συγκρατεί τον Ενβέρ Χότζα στον πόλεμο που είχε εξαπολύσει κατά της Εκκ...
07 Δεκεμβρίου 2024
Με λιτανείες και μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάστηκε ο άγιος Νικόλαος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβα...
06 Δεκεμβρίου 2024
Μετά από το άρθρο μου στον «Πρωινό Λόγο» (13-11-2024) που αναφερόταν στις παραληρηματικές δηλώσεις τ...