ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ανοίγει ο μεθοριακός σταθμός Κρυσταλλοπηγής

Ανοίγει ο μεθοριακός σταθμός Κρυσταλλοπηγής

Ανοίγει ο Μεθοριακός Σταθμός της Κρυσταλλοπηγής ύστερα από εισήγηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίσθηκε ομόφωνα να γίνει δεκτή η πρόταση του κ. Λιβανού να ανοίξει ο Μεθοριακός Σταθμός της Κρυσταλλοπηγής, προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση εργατών γης που είναι απαραίτητοι για τις καλλιέργειες της χώρας. Η απόφαση αυτή θα εξυπηρετήσει όλη τη Βόρεια Μακεδονία, δηλαδή την Καστοριά, την Φλώρινα, την Κοζάνη, την Ημαθία, την Πέλλα, την Πιερία, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Λάρισα για την είσοδο των εργατών γης και την απασχόλησή τους στις αυξημένες καλλιεργητικές ανάγκες αυτής της περιόδου. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για καλύτερους υγειονομικούς ελέγχους, αφού θα γίνει επιμερισμός των ατόμων που εισέρχονται στη χώρα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για την επαναλειτουργία του Μεθοριακού Σταθμού της Κρυσταλλοπηγής θα γίνει αξιοποίηση των νέων υγειονομικών που προσλήφθηκαν στην ΠΕ Φλώρινας.

Λόγω της εγγύτητας του Σταθμού της Κρυσταλλοπηγής με την Καστοριά, θα υπάρξει συνδρομή του ΕΟΔΥ Καστοριάς για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών λειτουργίας του τοπικού κλιμακίου στον συγκεκριμένο Μεθοριακό Σταθμό.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, θα γίνεται χρήση rapid test για τον έλεγχο κατά την είσοδο από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και στους δυο Μεθοριακούς Σταθμούς Κρυσταλλοπηγής και Κακκαβιάς.

Από την Κρυσταλλοπηγή, αλλά και από την Κακκαβιά, θα υπάρχει η δυνατότητα να εισέρχονται 400 άτομα την ημέρα σε κάθε έναν από τους δύο Μεθοριακούς Σταθμούς.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...