ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο Λουλζίμ Μπάσα από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο Λουλζίμ Μπάσα από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο Λουλζίμ Μπάσα παραιτήθηκε από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία . Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με την κοινοβουλευτική ομάδα, το Προεδρείο και το Σώμα των Προέδρων. Παραδέχτηκε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται σε βαθιά κρίση και ως εκ τούτου αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του, για να ανοίξει το δρόμο για την ένωση των Δημοκρατικών.

« Εγώ και πολλοί Δημοκρατικοί αντιμετωπίσαμε μια εκστρατεία αντιεπαγγελματικών και αναληθών επιθέσεων που δημιούργησαν διχαστικό πνεύμα, και ως αποτέλεσμα σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα βιώνει μια βαθιά κρίση. Για αυτόν τον λόγο, και για να βοηθήσω το Δημοκρατικό Κόμμα και τους Δημοκρατικούς να παραμερίσουν τις άνευ αρχών διχασμοί, έχοντας επίγνωση του βάρους που ανέλαβα, για αυτό που αποκαλώ τη δυσκολότερη πολιτική μου απόφαση, αποφάσισα να κάνω ένα βήμα πίσω παραιτούμενος από το καθήκον του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, σκόπιμος και αποφασισμένος να βοηθήσει για την ανάσταση και την ένωση των Δημοκρατικών και του Δημοκρατικού Κόμματος ως μοναδική ελπίδα για τους Αλβανούς» , είπε ο Μπάσα.

Ο Μπάσα είπε ότι αυτό δεν είναι μια υποχώρηση για προσωπική άνεση, καθώς δεν ήταν ποτέ για μια καρέκλα, αλλά ένα κίνητρο περισσότερο από τη μάχη για ένα PD του μέλλοντος. Έχοντας ήδη παραιτηθεί από τη θέση του, ο Μπάσα διαβεβαίωσε ότι θα συνεισφέρει για να βοηθήσει στην επανίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) . Μετά από αυτό, ο Μπάσα είπε ότι το DP θα πρέπει να διεξαγάγει εσωτερική ανάλυση και στη συνέχεια νέες εκλογές.

« Η ελπίδα της ανάστασης μέσα από μια ισχυρή αντιπολίτευση χρειάστηκε δυστυχώς σχεδόν ένα χρόνο καθώς και αλλεπάλληλα χτυπήματα. Οι προσπάθειές μας να παρέχουμε στους Αλβανούς μια τέτοια αντιπολίτευση, μέσω καταγγελιών και καταστολής της κυβερνητικής διαφθοράς στις επιτροπές έρευνας διαφθοράς και στην έρευνα της 25ης Απριλίου, έχουν επισκιαστεί από έναν εμφύλιο πόλεμο. Προσωπικά επένδυσα τα πάντα για μια λύση που θα εξυπηρετούσε και το Δημοκρατικό Κόμμα και τη διαφάνεια. Σήμερα δεν θέλω να σταθώ στο τι έγινε και πώς έγινε, ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο, είμαι πεπεισμένος ότι ο χρόνος θα το ξεκαθαρίσει. «Δυστυχώς, η προσπάθειά μου να κρατήσω το ΑΣ ενιαίο δεν ευοδώθηκε», ανέφερε.

Το τέλος του Μπάσα ήρθε μετά από μια βαθιά ήττα στις εκλογές της 6ης Μαρτίου σε 6 δήμους της χώρας. Με επικεφαλής το SP και την Επιτροπή Επανίδρυσης, ο Μπάσα αντιτάχθηκε επίσης από τους υποστηρικτές του. Στην ομιλία παραίτησής του, ο Μπάσα ανέφερε και την «εκλογική σφαγή» ως αιτία για τις διαδοχικές απώλειες του Δημοκρατικού Κόμματος. Πρόσθεσε επίσης ότι ο εμφύλιος πόλεμος στο DP εμπόδισε αυτό το κόμμα να σχηματίσει αντιπολίτευση και ότι παρά τις προσπάθειές του δεν μπόρεσε να κρατήσει ενωμένους τους Δημοκρατικούς.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
28 Ιουνίου 2024
Την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στη στήριξη της ελληνομάθειας και στην προβολή του ελλη...
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...