ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο Λουλζίμ Μπάσα από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο Λουλζίμ Μπάσα από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο Λουλζίμ Μπάσα παραιτήθηκε από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία . Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με την κοινοβουλευτική ομάδα, το Προεδρείο και το Σώμα των Προέδρων. Παραδέχτηκε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται σε βαθιά κρίση και ως εκ τούτου αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του, για να ανοίξει το δρόμο για την ένωση των Δημοκρατικών.

« Εγώ και πολλοί Δημοκρατικοί αντιμετωπίσαμε μια εκστρατεία αντιεπαγγελματικών και αναληθών επιθέσεων που δημιούργησαν διχαστικό πνεύμα, και ως αποτέλεσμα σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα βιώνει μια βαθιά κρίση. Για αυτόν τον λόγο, και για να βοηθήσω το Δημοκρατικό Κόμμα και τους Δημοκρατικούς να παραμερίσουν τις άνευ αρχών διχασμοί, έχοντας επίγνωση του βάρους που ανέλαβα, για αυτό που αποκαλώ τη δυσκολότερη πολιτική μου απόφαση, αποφάσισα να κάνω ένα βήμα πίσω παραιτούμενος από το καθήκον του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, σκόπιμος και αποφασισμένος να βοηθήσει για την ανάσταση και την ένωση των Δημοκρατικών και του Δημοκρατικού Κόμματος ως μοναδική ελπίδα για τους Αλβανούς» , είπε ο Μπάσα.

Ο Μπάσα είπε ότι αυτό δεν είναι μια υποχώρηση για προσωπική άνεση, καθώς δεν ήταν ποτέ για μια καρέκλα, αλλά ένα κίνητρο περισσότερο από τη μάχη για ένα PD του μέλλοντος. Έχοντας ήδη παραιτηθεί από τη θέση του, ο Μπάσα διαβεβαίωσε ότι θα συνεισφέρει για να βοηθήσει στην επανίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) . Μετά από αυτό, ο Μπάσα είπε ότι το DP θα πρέπει να διεξαγάγει εσωτερική ανάλυση και στη συνέχεια νέες εκλογές.

« Η ελπίδα της ανάστασης μέσα από μια ισχυρή αντιπολίτευση χρειάστηκε δυστυχώς σχεδόν ένα χρόνο καθώς και αλλεπάλληλα χτυπήματα. Οι προσπάθειές μας να παρέχουμε στους Αλβανούς μια τέτοια αντιπολίτευση, μέσω καταγγελιών και καταστολής της κυβερνητικής διαφθοράς στις επιτροπές έρευνας διαφθοράς και στην έρευνα της 25ης Απριλίου, έχουν επισκιαστεί από έναν εμφύλιο πόλεμο. Προσωπικά επένδυσα τα πάντα για μια λύση που θα εξυπηρετούσε και το Δημοκρατικό Κόμμα και τη διαφάνεια. Σήμερα δεν θέλω να σταθώ στο τι έγινε και πώς έγινε, ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο, είμαι πεπεισμένος ότι ο χρόνος θα το ξεκαθαρίσει. «Δυστυχώς, η προσπάθειά μου να κρατήσω το ΑΣ ενιαίο δεν ευοδώθηκε», ανέφερε.

Το τέλος του Μπάσα ήρθε μετά από μια βαθιά ήττα στις εκλογές της 6ης Μαρτίου σε 6 δήμους της χώρας. Με επικεφαλής το SP και την Επιτροπή Επανίδρυσης, ο Μπάσα αντιτάχθηκε επίσης από τους υποστηρικτές του. Στην ομιλία παραίτησής του, ο Μπάσα ανέφερε και την «εκλογική σφαγή» ως αιτία για τις διαδοχικές απώλειες του Δημοκρατικού Κόμματος. Πρόσθεσε επίσης ότι ο εμφύλιος πόλεμος στο DP εμπόδισε αυτό το κόμμα να σχηματίσει αντιπολίτευση και ότι παρά τις προσπάθειές του δεν μπόρεσε να κρατήσει ενωμένους τους Δημοκρατικούς.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...