ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αλβανία: Όλοι οι πολίτες θα μπορούν ψηφίσουν ακόμα κι αν έχουν λήξει τα έγγραφα ταυτοποίησης

alvania-ekloges-geniki-ap_0

Ο Γενικός Διευθυντής του Αστικού Μητρώου, Bledar Doracaj δήλωσε ότι, «στις εκλογές της 25ης Απριλίου, όλοι θα μπορούν να ψηφίσουν, παρά το γεγονός ότι έως τις 25 Απριλίου, θα έχουν λήξει περίπου 800.000 δελτία ταυτότητας ή βιομετρικά διαβατήρια».

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Doracaj είπε ότι μέσω κανονιστικής πράξης ή απόφασης μέσω άλλης νομικής μορφής, όλοι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν, παρόλο που ενδέχεται να έχουν λήξει τα έγγραφα της ταυτοποίησης τους.

«Έχουν περάσει περισσότερο από δυόμισι μήνες από τότε που η κυβέρνηση ξεκίνησε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης σε όλους τους δήμους για να επικοινωνήσουν με όλους τους πολίτες και να τους καλέσουν να ανανεώσουν τα έγγραφα ταυτοποίησης τους», δήλωσε ο Doracaj.

«Υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος αριθμός ατόμων των οποίων οι ταυτότητες ή τα διαβατήρια θα έχουν λήξει έως τις 25 Απριλίου, υπάρχουν περίπου 800.000 πολίτες και επιτρέψτε μου να εκφράσω την εκτίμησή μου για την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή που ζήτησε τη δυνατότητα ακόμη και αυτά τα άτομα με έγγραφα αναγνώρισης που έχουν λήξη να ψηφίσουν», δήλωσε ο Doracaj.

«Εμείς, ως Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και ως κυβέρνηση έχουμε την πλήρη βούληση να εγγυηθούμε ότι κανένας πολίτης, που ηλικιακά μπορεί να ψηφίσει, δεν θα στερηθεί του δικαιώματος της ψήφου λόγω του εγγράφου αναγνώρισης» δήλωσε ο Doracaj.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ο σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων δεν θα πρέπει να πάει στα γραφεία ανανέωσης ταυτότητας ή διαβατηρίου. Τα έγγραφα αναγνώρισης είναι σημαντικά για τη λήψη υπηρεσιών σε δημόσια ή ιδιωτικά γραφεία και γι' αυτήν την περίπτωση πρέπει να ανανεωθούν», κατέληξε.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

22 Μάι 2023
Μεγαλύτερη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, υψηλότερα ποσοστά σε ΚΚΕ και ΜέΡα25 και χαμηλότερα για ...
20 Μάι 2023
Ιστορική μέρα η σημερινή για την ομογένεια καθώς για πρώτη φορά Έλληνες του εξωτερικού συμμετέχουν ω...
19 Μάι 2023
Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Αρχιεπισκοπικό Να...
11 Μάι 2023
Το Σάββατο 20 Μαΐου θα προσέλθουν στις κάλπες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού για να ασκή...
26 Μάι 2023
Εύχομαι να διαψευσθώ. Με τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανία...
07 Μάι 2023
Αυτό είναι το μοτίβο που πρέπει να επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, π...
10 Απριλίου 2023
Είναι η τέταρτη χρονιά, μετά την μεταπολίτευση στην Αλβανία, που η καθημερινότητα στην Ελληνική Κοιν...
09 Απριλίου 2023
Με την εικαστική έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα (χρηματοδότησε κα...