ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αλβανία: Όλοι οι πολίτες θα μπορούν ψηφίσουν ακόμα κι αν έχουν λήξει τα έγγραφα ταυτοποίησης

alvania-ekloges-geniki-ap_0

Ο Γενικός Διευθυντής του Αστικού Μητρώου, Bledar Doracaj δήλωσε ότι, «στις εκλογές της 25ης Απριλίου, όλοι θα μπορούν να ψηφίσουν, παρά το γεγονός ότι έως τις 25 Απριλίου, θα έχουν λήξει περίπου 800.000 δελτία ταυτότητας ή βιομετρικά διαβατήρια».

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Doracaj είπε ότι μέσω κανονιστικής πράξης ή απόφασης μέσω άλλης νομικής μορφής, όλοι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν, παρόλο που ενδέχεται να έχουν λήξει τα έγγραφα της ταυτοποίησης τους.

«Έχουν περάσει περισσότερο από δυόμισι μήνες από τότε που η κυβέρνηση ξεκίνησε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης σε όλους τους δήμους για να επικοινωνήσουν με όλους τους πολίτες και να τους καλέσουν να ανανεώσουν τα έγγραφα ταυτοποίησης τους», δήλωσε ο Doracaj.

«Υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος αριθμός ατόμων των οποίων οι ταυτότητες ή τα διαβατήρια θα έχουν λήξει έως τις 25 Απριλίου, υπάρχουν περίπου 800.000 πολίτες και επιτρέψτε μου να εκφράσω την εκτίμησή μου για την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή που ζήτησε τη δυνατότητα ακόμη και αυτά τα άτομα με έγγραφα αναγνώρισης που έχουν λήξη να ψηφίσουν», δήλωσε ο Doracaj.

«Εμείς, ως Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και ως κυβέρνηση έχουμε την πλήρη βούληση να εγγυηθούμε ότι κανένας πολίτης, που ηλικιακά μπορεί να ψηφίσει, δεν θα στερηθεί του δικαιώματος της ψήφου λόγω του εγγράφου αναγνώρισης» δήλωσε ο Doracaj.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ο σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων δεν θα πρέπει να πάει στα γραφεία ανανέωσης ταυτότητας ή διαβατηρίου. Τα έγγραφα αναγνώρισης είναι σημαντικά για τη λήψη υπηρεσιών σε δημόσια ή ιδιωτικά γραφεία και γι' αυτήν την περίπτωση πρέπει να ανανεωθούν», κατέληξε.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...