ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αλβανία: Ασθενείς με κορονοϊό βουτάνε από τα μπαλκόνια νοσοκομείων

Αλβανία: Ασθενείς με κορονοϊό βουτάνε από τα μπαλκόνια νοσοκομείων

Στην Αλβανία η έτσι κι αλλιώς «τραυματισμένη» δημόσια υγεία δοκιμάζεται και οι ασθενείς από τον περασμένο Αύγουστο έχουν φτάσει στο σημείο να πηδούν απ' τα μπαλκόνια, νομίζοντας πως δεν θα βρουν γιατρειά από τον εφιάλτη του κορονοϊού και τα φοβερά του συμπτώματα όταν αυτά εκδηλώνονται με σφοδρότητα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μέχρι σήμερα έχουν αυτοκτονήσει πηδώντας στο κενό από τα μπαλκόνια νοσοκομείων τέσσερις ασθενείς, με το νεότερο να είναι 29 ετών και γιος πολύ γνωστής στυλίστριας και εγγονός ηθοποιού που πρωταγωνίστησε σε κωμωδίες.

Ο τελευταίος νεκρός

Τελευταίο θύμα αυτής της τρομακτικής πανδημίας ήταν ο 69χρονος Ρεσάτ Γκρεμντί που μόλις στις 10 Νοεμβρίου πήδηξε από το μπαλκόνι του νοσοκομείου Λοιμωδών Νοσημάτων στα Τίρανα. Ο 69χρονος άντρας από τον Φιέρι, που είχε χτυπηθεί από τον κορονοϊό, δεν άντεξε τις φρικτές παρενέργειες και έδωσε δραματικό τέλος στη ζωή του.




 Ο «τυχερός»

Στις 3 Νοεμβρίου 2020, άλλος ένας ασθενής έλαβε την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του. Για να αδειάσει ένα κρεβάτι του νοσοκομείου ο 77χρονος Χεκουράν Κόρκα, κλήθηκε να πάρει εξιτήριο έχοντας μαζί του και την απαραίτητη φιάλη οξυγόνου. Κάθισε λίγες ώρες σπίτι του, μέχρι που πήρε την απόφαση να πηδήξει από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του στον τρίτο όροφο. Ευτυχώς σώθηκε αλλά είναι βαρύτατα τραυματισμένος.


Το κακό μαντάτο από την Ελλάδα

Πριν από έναν μήνα ο 77χρονος χτυπήθηκε και από την απώλεια της αγαπημένης του κόρης που ζούσε στην Ελλάδα αλλά υπέκυψε μετά από σοβαρή ασθένεια. Αυτή η ατυχία αλλά και η ασθένεια του κορονοϊού, ήταν οι αιτίες που επηρέασαν την επιδείνωση της ψυχολογικής του κατάστασης, και προέβη σ' αυτήν την ακραία ενέργεια.

Η αρχή του κακού

Την αρχή έκανε ο Ξίνο Κόκα, ο 29χρονος από το Δυρράχιο που νοσηλευόταν στα Τίρανα. Είχε νοσήσει από τον κορονοϊό και αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του πηδώντας από τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν. Ο νεαρός άνδρας, ήταν μέλος μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες στην Αλβανία.


Ήταν ο γιος της στυλίστριας Λίρα Kόκα καθώς και εγγονός του κωμικού ηθοποιού Ρολάντ Κόκα. Ο στενός του φίλος ο Ίνγκριντ Κάου, ανέφερε από την πρώτη στιγμή πως ο 29χρονος ήταν αρκετά φιλικός και καθόλου κλεισμένος στον εαυτό του, αλλά τις τελευταίες μέρες είχε αρχίσει να δείχνει μια πιο απόμακρη συμπεριφορά προς τους φίλους του. Ήταν φανερό πως αυτή η τελευταία συμπεριφορά σχετιζόταν με το άγχος, αφού λόγω του Covid-19, δυσκολευόταν να αναπνεύσει και ένιωθε πως σβήνει η ζωή του. Άλλοι φίλοι του, έλεγαν ότι ήταν ένας νέος με θετική ενέργεια και η ψυχή της παρέας. Όμως, δύο ημέρες πριν αποφασίσει να πηδήξει στο κενό, έπαψε ξαφνικά να στέλνει γραπτά μηνύματα στους φίλους του. Κλείστηκε στον εαυτό του, ανήσυχος επειδή δεν μπορούσε να πάρει αναπνοή και φοβόταν ότι θα πεθάνει μέσα στο νοσοκομείο υποφέροντας.


Βάζουν κάγκελα στις ΜΕΘ

Το Αλβανικό υπουργείο Υγείας, άρον-άρον τοποθετεί με συνεργεία κάγκελα σ' όλες τις μονάδες που έχουν επιφορτιστεί να αντιμετωπίσουν τη νέα μάστιγα. Το ίδιο θα συμβεί και σε μια νέα πτέρυγα που δημιουργείται στις εγκαταστάσεις πρώην ιδιωτικού πανεπιστημίου στην περιοχή Κασάρ και στο οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει ΜΕΘ με δέκα κρεβάτια.

πηγή: newsit.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...