ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αυστηρή απάντηση της Αλβανικής Προεδρίας στο Ελληνικό διάβημα

Αυστηρή απάντηση της Αλβανικής Προεδρίας στο Ελληνικό διάβημα

Άμεση ήταν η απάντηση της Αλβανικής προεδρίας στο διάβημα της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα. Ο εκπρόσωπος της τύπου του Προεδρικού Μεγάρου, Teddy Blushi, στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Α.Ε. Ilir Meta προσκλήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2021, να επισκεφθεί αυτήν την έκθεση, που διοργανώθηκε από την κοινωνία των πολιτών, με παλιές φωτογραφίες και χάρτες χιλιάδων ετών, που βρίσκονται σε Εγκυκλοπαίδειες και Μουσεία των χωρών σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος Μέτα αποδέχτηκε την πρόσκληση να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στην έκθεση αυτή, που διοργανώθηκε εκτός των χώρων του προεδρικού κτηρίου, χωρίς να δεσμευτεί να ελέγξει την ακρίβεια ή να κάνει την ερμηνεία του εκτιθέμενου υλικού.

Κάθε σοβαρό κράτος πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Α.Ε. Ilir Meta δεν λογοδοτεί για τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές του ενώπιον οποιασδήποτε πρεσβείας που είναι διαπιστευμένη στα Τίρανα, αλλά μόνο ενώπιον του Κοινοβουλίου της Αλβανικής Δημοκρατίας και του αλβανικού λαού.

Κάθε ξένη αντιπροσωπεία στα Τίρανα και κάθε κράτος που προσχωρεί στη Σύμβαση της Βιέννης, για οποιονδήποτε ισχυρισμό ή εξήγηση σχετικά με τη δραστηριότητα ή τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να ακολουθεί μόνο την επίσημη διαδρομή, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Sh.T.Z Ilir Meta, όπως είναι γνωστός παγκοσμίως, υπήρξε, είναι και θα παραμείνει ένθερμος πολέμιος της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

18 Μαρτίου 2023
Κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις της Επιτροπής Παρέλασης έφεραν οι εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, ...
16 Μαρτίου 2023
Tον Ελληνορθόδοξο Iερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Μόντρεαλ, επισκέφθηκε ο υπουργός Εξ...
14 Μαρτίου 2023
Την καθιερωμένη ανοικτή εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα διοργανώσει...
25 Μαρτίου 2023
Σήμερα η Εθνική μας Εορτή. Η μέρα της παλιγγενεσίας. Όλη η Ελλάδα στο πόδι. Όλοι οι Έλληνες γιορτάζο...
21 Μαρτίου 2023
Ήταν Κυριακή 2 Αυγούστου 1992 όταν στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ...
12 Μαρτίου 2023
Μετά την δημοφιλή εκπομπή Happy traveler του Ευτύχη Μπλέτσα, που παρέλασε και πρόβαλε ένα μεγάλο μέρ...
26 Φεβρουαρίου 2023
Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτέλεσε το κεντρικό ίσως ζήτημα γύρω από το οποίο περιστράφηκαν...