DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Τα ελληνικά αντίμετρα δεν πρέπει να εξαντλούνται μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τα ελληνικά αντίμετρα δεν πρέπει να εξαντλούνται μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εύχομαι να διαψευσθώ. Με τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κερδίζει χρόνο. Αξιολογεί την στάση της Ελλάδος ως διαχειρίσιμη. Δεν ανησυχεί. Με σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξει την εκδικητική στάση του απέναντι στον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και στον Παντελή Κοκαβέση. Ας μην ξεχνάμε ούτε ένα λεπτό ότι κρατούνται σε Αλβανική φυλακή. Οι «ανθρωπιστικό λόγοι» είναι άγνωστοι.

του Αλέξανδρου Π. Μαλλιά*

Τα ελληνικά αντίμετρα δεν πρέπει να εξαντλούνται μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκρούονται άλλωστε με τις επί δεκαετία συνεχείς δεσμευτικές δηλώσεις όλων ανεξαιρέτως των ελληνικών κυβερνήσεων για στήριξη – πρωτοστατούμε – στην ενταξιακή πορεία της Αλβανία.

Αμεσότερο και αποτελεσματικότερο μέτρο είναι η εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών μας λήψη προσωποπαγών διοικητικών μέτρων για τα πολιτικά και μη πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού της Αλβανίας, από τα Τίρανα μέχρι την Αυλώνα και την Χειμάρρα, που αποφασίζουν και υλοποιούν τις διώξεις κατά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Κυρίως δε για εκείνα που έχουν άμεση εμπλοκή με την κατασκευασμένη δίωξη κατά του Φρέντι Μπελέρη. Τα πρόσωπα και η ιδιότητα τους μας είναι γνωστά.

Εχουν γνώσιν οι φύλακες. Ας ενημερωθεί η κυβέρνηση των Τιράνων ότι τα ελληνικά διοικητικά μέτρα που ορθώς ελήφθησαν προ ετών στη περίπτωση του Δημάρχου Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο, επεκτείνονται τώρα, προσαρμοσμένα κατ' αναλογία με το βαθμό εμπλοκής και ευθύνης τους, σε εντολείς και εκτελεστικά όργανα του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού.

* Ο κ. Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς είναι πρέσβης ε.τ. και πρώην πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία. - kathimerini.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...