DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Γιόρτασαν την 32η επέτειο της ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

325356463_526662145947998_859669029834222747_n

Στους Αγίους Σαράντα, στην έδρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έγινε εφέτος η εκδήλωση για τον εορτασμό της 32ης επετείου από την ίδρυση της πολιτικο-κοινωνικής και πολιτισμικής οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Η κατάμεστη αίθουσα του Ιερού Ναού «Άγιος Χαράλαμπος», έδειξε την επιθυμία των μελών της Ομόνοιας, απ' όλα τα μέρη του Βορειοηπειρωτικού χώρου, να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις του δικού τους φορέα, μια επιθυμία που την είχε διακόψει η πανδημία του κορονοϊού δύο χρόνια.

Δεν απουσίασαν κι αυτή τη φορά οι υφιστάμενοι καλεσμένοι από την Ελλάδα και οι διπλωματικές αρχές. Συγκεκριμένα η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτρης Σαχαρίδης, η εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, ο εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Ελληνικής Βουλής Κώστα Τασούλα, βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης και του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο βουλευτής στο αλβανικό Κοινοβούλιο Βαγγέλης Ντούλες, ο τέως Υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, ο συντονιστής Βορ/των ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τρίχας, μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την Θεία Λειτουργία από τον πατέρα Κοσμά και το ευχέλαιο για την υγεία του Αρχιεσκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, ακολούθησε η επετειακή εκδήλωση με συντονιστή την δημοσιογράφο Άννα Τσίμου, η οποία αναφέρθηκε σε μερικά αξιοσημείωτα γεγονότα και στιγμές στην πορεία της Ομόνοιας (μην αναφέροντας την δίκη των πέντε, ως ένα σταθμό στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και της Ομόνοιας), αφού προηγήθηκαν η ενός λεπτού σιγή για τους εκλιπόντες αγωνιστές της Ομόνοιας και τελευταίως για την απώλεια του τέως βουλευτή Κ. Μακαριάδη, και ο ψαλμός του Εθνικού μας Ύμνου. Πιο διευρυμένα για την 32η πορεία της οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ», μίλησε ο Γενικός Πρόεδρος Βασίλης Κάγιος, με το κεντρικό μήνυμα η «ΟΜΟΝΟΙΑ» ήταν και παραμένει το σύμβολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Χαιρέτησαν την επετειακή εκδήλωση η Πρέσβης κ. Κ. Καμίτση, ο Γ. Πρόξενος κ. Δ. Σαχαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, κ. Φ. Πιπιλή και κ. Β. Γιόγιακας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Κάτσης και ο βουλευτής και Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες.

Εκφράσανε τις ευχαριστίες τους προς το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, που τους επέλεξε, στην συνεδρίασή του την 21η Ιανουαρίου, και πέρασαν τα δικά τους μηνύματα, οι τρεις υποψήφιοι για το χρίσμα του Δημάρχου στους Δήμους: Χιμάρας, Δρόπολης -Πωγωνίου και Φοινίκης, οι: Φρέντης Μπεϊλέρης, Αναστάσιος Μανέκας και Λεωνίδας Χρήστος.

Καλά είναι τέτοιοι επέτειοι να μην μετατρέπονται από βουλευτές των κομμάτων σε προεκλογικές αναμετρήσεις, αλλά να γονατίσουμε στα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, με συγκεκριμένες υλοποιημένες προτάσεις.


Βαγγέλης Παπαχρήστος / sfeva.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

23 Νοεμβρίου 2023
Το μεράκι μιας παρέας Ελλήνων του Λονδίνου που αγαπούν τα βιβλία δημιούργησε την Greek Library of Lo...
21 Νοεμβρίου 2023
Στις Βρυξέλλες διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Θέατρο του Ελληνισμού της Διασποράς την Π...
16 Νοεμβρίου 2023
Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν, σήμερα, Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023,...
15 Νοεμβρίου 2023
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών ημερίδα για την παρουσίαση του έργου «Μ...