Υψηλό το επίπεδο των Εκπαιδευτηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας

MATHTES_ORTHODOKSH-EKKLHSIA-29_11_20

Το επίπεδο των Σχολείων, που λειτουργεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, τα οποία ίδρυσε και συντηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, φανερώνουν οι βραβεύσεις μαθητών/τριών τους σε επίσημους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα.

Τελευταίο παράδειγμα η διάκριση με 1ο βραβείο των μαθητών/τριών της 7ης τάξης του 9χρονου Σχολείου «Πνοή Αγάπης» της Μητρόπολης Αργυροκάστρου στον διαγωνισμό με θέμα: «Πόντος, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, που υλοποίησαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Τμήμα Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείου Παιδείας. Η εργασία των μαθητών του Εκπαιδευτηρίου «Πνοή Αγάπης» κρίθηκε ως η καλύτερη ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η μαθήτρια της 8ης τάξης του ίδιου σχολείου Flavia Zhuli συμμετείχε στο Διεθνή Παιδικό-Νεανικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με θέμα: «Κοντά ή μακριά είμαστε όλοι ένα», που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος.

Επίσης ο μαθητής της 7ης τάξης Viktor Miho, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Γρηγόρη Μπεζιάτη και Μαρίνα Ράτση, έλαβε μέρος στο διαγωνισμό με θέμα: «Εμπνέομαι, δημιουργώ, καινοτομώ», που οργάνωσε το Μουσείο Επιστημόνων και Τεχνολογίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας.

Να επισημανθεί ότι το ποιοτικό επίπεδο των Εκπαιδευτηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, δεν εξασφαλίζει μόνο πρόσβαση στις γνώσεις και εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, αλλά και διαμορφώνει ηθικά συνειδήσεις, καλλιεργεί χαρακτήρες, σφυρηλατεί ανθρώπους με αισθήματα, με ψυχή, που αποδεικνύονται χρήσιμοι στην κοινωνία, όποιο ρόλο και αν κατέχουν.
Είναι βασική προτεραιότητα των Σχολείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας ότι η παιδεία σαν πρώτιστο έργο της πρέπει να έχει τη δημιουργία σωστών ανθρώπων.

Οφείλει να δημιουργεί ανθρώπους αυτοκυριαρχημένους, με πνευματικά ενδιαφέροντα, με ευγενή ιδανικά, με ανώτερο εσωτερικό κόσμο.
Η ορθή κατεύθυνση της Παιδείας χρειάζεται πρωτίστως, κάτι, που γίνεται στα Εκπαιδευτήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, οριοθέτηση σωστών ιδεωδών και κατευθύνσεων.

πηγή:  proinoslogos.gr

Άρθρο παρέμβαση του Τηλέμαχου Κώτσια για την αδικί...
"Kαμπάνες" στην Κακαβιά

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

14 Σεπτεμβρίου 2021
Με μία κοινή επιστολή τα μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο καλούν τον γγ του Ο...
11 Σεπτεμβρίου 2021
«Δεν υπάρχουν θρησκείες που διδάσκουν τη βία και το θάνατο, αλλά θρησκείες που διδάσκουν την αγάπη, ...
09 Σεπτεμβρίου 2021
Μνημόνιο Επιστημονικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονί...
29 Αυγούστου 2021
Περισσότερα από 750.000 δολάρια έχουν ήδη συγκεντρωθεί από το Ταμείο Αρωγής της πατρίδας μας, που συ...
13 Σεπτεμβρίου 2021
Κυριάκος ο Αγκωνίτης και Marin Barleti , οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τα αρχαιολογικά κατάλοιπα της ...
12 Σεπτεμβρίου 2021
Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού η Εκκλησία τιμά ως Αγίους και Νεομάρτυρες τον Χρυσόστ...
09 Σεπτεμβρίου 2021
Τα διαχρονικά «έργα ανάπτυξης» στην Βόρειο Ήπειρο….που δεν έγιναν ποτέ! Γράφει ο Φώτης Φράγκος Με έκ...
04 Σεπτεμβρίου 2021
Ο ασκός του Αιόλου για δρομολόγηση γεγονότων με θέατρο εξελίξεων την Βόρεια Ήπειρο έχει ήδη ανοίξει ...