ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Υψηλό το επίπεδο των Εκπαιδευτηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας

MATHTES_ORTHODOKSH-EKKLHSIA-29_11_20

Το επίπεδο των Σχολείων, που λειτουργεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, τα οποία ίδρυσε και συντηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, φανερώνουν οι βραβεύσεις μαθητών/τριών τους σε επίσημους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα.

Τελευταίο παράδειγμα η διάκριση με 1ο βραβείο των μαθητών/τριών της 7ης τάξης του 9χρονου Σχολείου «Πνοή Αγάπης» της Μητρόπολης Αργυροκάστρου στον διαγωνισμό με θέμα: «Πόντος, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, που υλοποίησαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Τμήμα Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείου Παιδείας. Η εργασία των μαθητών του Εκπαιδευτηρίου «Πνοή Αγάπης» κρίθηκε ως η καλύτερη ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η μαθήτρια της 8ης τάξης του ίδιου σχολείου Flavia Zhuli συμμετείχε στο Διεθνή Παιδικό-Νεανικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με θέμα: «Κοντά ή μακριά είμαστε όλοι ένα», που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος.

Επίσης ο μαθητής της 7ης τάξης Viktor Miho, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Γρηγόρη Μπεζιάτη και Μαρίνα Ράτση, έλαβε μέρος στο διαγωνισμό με θέμα: «Εμπνέομαι, δημιουργώ, καινοτομώ», που οργάνωσε το Μουσείο Επιστημόνων και Τεχνολογίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας.

Να επισημανθεί ότι το ποιοτικό επίπεδο των Εκπαιδευτηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, δεν εξασφαλίζει μόνο πρόσβαση στις γνώσεις και εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, αλλά και διαμορφώνει ηθικά συνειδήσεις, καλλιεργεί χαρακτήρες, σφυρηλατεί ανθρώπους με αισθήματα, με ψυχή, που αποδεικνύονται χρήσιμοι στην κοινωνία, όποιο ρόλο και αν κατέχουν.
Είναι βασική προτεραιότητα των Σχολείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας ότι η παιδεία σαν πρώτιστο έργο της πρέπει να έχει τη δημιουργία σωστών ανθρώπων.

Οφείλει να δημιουργεί ανθρώπους αυτοκυριαρχημένους, με πνευματικά ενδιαφέροντα, με ευγενή ιδανικά, με ανώτερο εσωτερικό κόσμο.
Η ορθή κατεύθυνση της Παιδείας χρειάζεται πρωτίστως, κάτι, που γίνεται στα Εκπαιδευτήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, οριοθέτηση σωστών ιδεωδών και κατευθύνσεων.

πηγή:  proinoslogos.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...