​Tην άμεση επαναλειτουργία των μεθοριακών σταθμών Κρυσταλλοπηγής - Νίκης ζήτησαν οι βουλευτές της Ν.Δ των νομών Καστοριάς και Φλώρινας

​Tην άμεση επαναλειτουργία των μεθοριακών σταθμών ζήτησαν οι βουλευτές της Ν.Δ των νομών Καστοριάς και Φλώρινας

 Tην άμεση επαναλειτουργία των μεθοριακών σταθμών Κρυσταλλοπηγής - Νίκης ζήτησαν οι βουλευτές Γ. Αντωνιάδης και Ζ. Τζηκαλάγιας στη συνάντηση με το ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, εκδόθηκε το κάτωθι δελτίο τύπου.

«Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, οι βουλευτές Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας επισκέφτηκαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όπου συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, λόγω απουσίας του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Χαρδαλιά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρωσία.

Στο Γενικό Γραμματέα ετέθη για πολλοστή φορά η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των μεθοριακών σταθμών Κρυσταλλοπηγής και Νίκης. Ο κ. Αντωνιάδης του επεσήμανε πως η οικονομική αιμορραγία την οποία υφίσταται ο νομός Φλώρινας από τους κλειστούς μεθοριακούς σταθμούς είναι τεράστια, ως εκ τούτου επιβάλλεται η άμεση επαναλειτουργία τους για επιχειρηματικούς λόγους όπως και για την απρόσκοπτη μετακίνηση των εργατών γης. Σε περίπτωση που για υγειονομικούς λόγους αυτό δεν καθίσταται άμεσα δυνατό, ζητήθηκε από τον κ. Παπαγεωργίου να δοθεί τουλάχιστον η δυνατότητα διέλευσης εργατών γης και να υπογραφούν ειδικές άδειες διέλευσης για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα από την αρχή, αφού επεσήμανε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα πλαστά αρνητικά τεστ κορωνοϊού που κατά κόρον επιδεικνύουν στα σύνορα της χώρας μας ταξιδιώτες από συγκεκριμένες βαλκανικές χώρες, καθώς και τη σημασία που έχει η προάσπιση της δημόσιας υγείας από εισαγόμενα κρούσματα, σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα μας παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενα θετικά αποτελέσματα με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών. Οι βουλευτές και ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή μέχρι να υπάρξει εξεύρεση οριστικής λύσης».

Η ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη στήριξη της Ε...
Τίρανα και Σκόπια «παραπατούν» στον δρόμο για την ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...