Στο «ίδιο έργο θεατές»... η Ελλάδα στηρίζει, η Αλβανία υπόσχεται...

Στο «ίδιο έργο θεατές»... η Ελλάδα στηρίζει, η Αλβανία υπόσχεται...

 • Στο «ίδιο έργο θεατές» για μια ακόμη φορά νοιώθουν ότι είναι οι Έλληνες μετά την χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο Έντι Ράμα συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: Να ευχαριστεί την Ελληνική Κυβέρνηση για τη βοήθεια που προσφέρει στην Αλβανία, αλλά σε ο,τι αφορά την επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν να μένει στα λόγια. Βεβαίως η συμπεριφορά του είναι τελείως διαφορετική σε ο,τι αφορά τις σχέσεις του με τον Ερντογάν -σε κακέκτυπο του οποίου έχει μεταμορφωθεί- αφού είναι πρόθυμος να εκτελέσει κάθε επιθυμία.
Ο Κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή συνάντηση για μια ακόμη φορά επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας μας για την ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και έθεσε στον Έντι Ράμα το ζήτημα της οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, διαδικασία για την οποία επίσης ο Ράμα αν και πέρασαν αρκετοί μήνες από τη συμφωνία που είχε γίνει κωλυσιεργούσε.
Φαινομενικά ο λόγος ήταν η προεκλογική περίοδος στην οποία είχε εισέλθει η Αλβανία και είχε προκληθεί μεγάλη όξυνση. Χθες ο κ. Μητσοτάκης με δεδομένο ότι έχει σχηματιστεί νέα κυβέρνηση ζήτησε από τον Αλβανό πρωθυπουργό να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για την συνομολόγηση του συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Έντι Ράμα συμφώνησε, απομένει όμως αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη καθώς εκείνος που θα πρέπει να του δώσει το «πράσινο φως» είναι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν που παρεμβαίνει «ωμά» στην εσωτερική πολιτική ζωή της Αλβανίας.
Κατά τ' άλλα ο Αλβανός Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Κ. Μητσοτάκη για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων από την Ελλάδα τα οποία παραδόθηκαν χθες στην Αλβανία.

Τέλος σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η ΕΕ έχει θέσει προς την Αλβανία.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ράμα για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023.

proinoslogos.gr

Υπάλληλοι του δήμου Δρόπολης έκοψαν το πόσιμο νερ...
Σιδηροδρομική διασύνδεση με Αλβανία ζητούν οι Περι...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...