ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Στο «ίδιο έργο θεατές»... η Ελλάδα στηρίζει, η Αλβανία υπόσχεται...

Στο «ίδιο έργο θεατές»... η Ελλάδα στηρίζει, η Αλβανία υπόσχεται...

 • Στο «ίδιο έργο θεατές» για μια ακόμη φορά νοιώθουν ότι είναι οι Έλληνες μετά την χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο Έντι Ράμα συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: Να ευχαριστεί την Ελληνική Κυβέρνηση για τη βοήθεια που προσφέρει στην Αλβανία, αλλά σε ο,τι αφορά την επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν να μένει στα λόγια. Βεβαίως η συμπεριφορά του είναι τελείως διαφορετική σε ο,τι αφορά τις σχέσεις του με τον Ερντογάν -σε κακέκτυπο του οποίου έχει μεταμορφωθεί- αφού είναι πρόθυμος να εκτελέσει κάθε επιθυμία.
Ο Κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή συνάντηση για μια ακόμη φορά επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας μας για την ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και έθεσε στον Έντι Ράμα το ζήτημα της οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, διαδικασία για την οποία επίσης ο Ράμα αν και πέρασαν αρκετοί μήνες από τη συμφωνία που είχε γίνει κωλυσιεργούσε.
Φαινομενικά ο λόγος ήταν η προεκλογική περίοδος στην οποία είχε εισέλθει η Αλβανία και είχε προκληθεί μεγάλη όξυνση. Χθες ο κ. Μητσοτάκης με δεδομένο ότι έχει σχηματιστεί νέα κυβέρνηση ζήτησε από τον Αλβανό πρωθυπουργό να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για την συνομολόγηση του συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Έντι Ράμα συμφώνησε, απομένει όμως αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη καθώς εκείνος που θα πρέπει να του δώσει το «πράσινο φως» είναι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν που παρεμβαίνει «ωμά» στην εσωτερική πολιτική ζωή της Αλβανίας.
Κατά τ' άλλα ο Αλβανός Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Κ. Μητσοτάκη για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων από την Ελλάδα τα οποία παραδόθηκαν χθες στην Αλβανία.

Τέλος σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η ΕΕ έχει θέσει προς την Αλβανία.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ράμα για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023.

proinoslogos.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...