Ισόβια σε απότακτο αστυνομικό από την Άρτα που δολοφόνησε στα Τίρανα τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών Ντέβι Κασμί

Ισόβια σε απότακτο αστυνομικό από την Άρτα που δολοφόνησε στα Τίρανα τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών Ντέβι Κασμί Ισόβια σε απότακτο αστυνομικό από την Άρτα που δολοφόνησε στα Τίρανα τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών Ντέβι Κασμί

Ούτε μια ημέρα δεν μειώθηκε η ποινή του Έλληνα απότακτου αστυνομικού που δολοφόνησε στα Τίρανα τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών Ντέβι Κασμί.

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Ο 45χρονος Ευθύμης Ευθυμίου, προσέφυγε στο Εφετείο το οποίο όμως και διατήρησε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί στον πρώτο βαθμό για το συμβόλαιο θανάτου που διέπραξε στις 29 Ιανουαρίου 2018 στην Αλβανική πρωτεύουσα. Καθοριστικό στοιχείο για τον εντοπισμό του, κρίθηκε η κατάθεση άλλου κατάδικου ο οποίος περιέγραψε το δολοφόνο ως «σωματώδη άνδρα με μακριά γενειάδα και χτυπημέναtattoo's στο κορμί του …». Ο Αλβανός συνεργός του 45χρονου, που του παρείχε όλα τα μέσα για την διάπραξη της δολοφονίας [όπλο, καταφύγιο] τιμωρήθηκε με 33 χρόνια κάθειρξης.

«Συμβόλαιο» σε βάρος μεγαλέμπορου ναρκωτικών

Ο 45χρονος Έλληνας, σκότωσε κατά παραγγελία τον Ντέβι Κασμί, με 4 σφαίρες στο θώρακα και το κεφάλι ενώ ο φόνος αποδόθηκε στο Αλβανικό καρτέλ με την ονομασία «αίνιγμα» που προωθούσε μεγάλες ποσότητεςναρκωτικών σε Γαλλία και Ισπανία. Δεν είναι τυχαίο ότι στο διαμέρισμα του θύματος βρέθηκαν 3 κιλά κοκαΐνης και μικρή ποσότητα LSD. Ο Ευθυμίου, υπηρετούσε έως το 2012 στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. ως Ειδικός Φρουρός. Είχε αποπεμφθεί από το Σώμα της ΕΛΑΣ για εμπλοκή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών αλλά στην πορείαστρατολογήθηκε από Αλβανούς βαρόνους ως «πληρωμένος εκτελεστής».

Βίος και πολιτεία

Ως Ειδικός Φρουρός της ΕΛ.ΑΣ, το 2009 φέρεται να είχε συμμετοχή στη Φρανκφούρτη στη μεταφορά ναρκωτικών (5.5kg κοκαΐνης) προερχόμενα από την Βενεζουέλα, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το όνομά του είχε εμπλακεί σε διακίνηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ και τελεσίδικα αποτάχθηκε το 2012. Ο Βέλιου, αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας,είχε αναφέρει πως ο Ευθυμίου κατέφθασε στα Τίρανα δυο εβδομάδες πριν τον φόνο, ως μέλος μιας από τις πιο σκληρές αλβανικές συμμορίες. Ο Ευθυμίου το 2016 είχε συλληφθεί στην Άρτα για διακίνηση ναρκωτικών και έμεινε στη φυλακή για 10 μήνες. Στο δικαστήριο, που έγινε στα Γιάννενα το 2017 καταδικάστηκε ως χρήστης ναρκωτικών [και όχι ως έμπορος] για διακίνηση κοκαΐνης σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος.


πηγη:newsit.gr

Δράσεις για τη δικτύωση της ελληνικής Διασποράς απ...
​Η πανδημία απειλεί την εθνική ελληνική μειονότητα

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...