Η Βορειοηπειρώτισσα Μάντλιν Σίγκα ανέλαβε επισήμως το ύπατο αξίωμα της Εφέτη Δικαστού της Νέας Υόρκη

singas-early-voting-28-384808_19_414220_type13265

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ιστορική η σημερινή ημέρα για την Μάνλτιν Σίγκα (Madeline Singas) και κατ΄επέκταση για την ομογένεια, καθώς αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά της ως Εφέτη Δικαστού της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και χθες το μεσημέρι παρεστη της ορκωμοσίας της προσωρινού εισαγγελέων της Κομητεία Νάσο στο Λονγκ Αϊλαντ.

Η μέχρι χθες Εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο Μάντλιν Σίγκα προτάθηκε από τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. Η πολιτειακή γερουσία της Νέας Υόρκης την Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021 επικύρωσε τις προτάσεις του κυβερνήτη για τον διορισμό της ομογενούς εισαγγελέως της Κομητείας Νάσο Μάντλιν Σίγκα και του δικαστή Anthony Cannataro στο Εφετείο της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το ανώτατο δικαστήριο της Πολιτείας το οποίο ιδρύθηκε το 1847, έχει την έδρα του στο Άλμπανι και απαρτίζεται από 7 συνολικά δικαστές οι οποίοι προτείνονται από τον εκάστοτε κυβερνήτη και επικυρώνονται από την πολιτειακή γερουσία.

Η θητεία τους είναι 14ετής και με τον διορισμό της ομογενούς Μάντλιν Σίγκα και του Άντονι Κανατάρο ολόκληρο το σώμα των εφετών δικαστών έχει διοριστεί από τον νυν κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Η Μάνλτιν Σίγκα χθες, την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021 το μεσημέρι  παρέστη της ορκωμοσίας της αναπληρωτού εισαγγελέως Joyce A. Smith ως προσωρινή Εισαγγελέας της Κομητεία Νάσο (Acting Nassau County District Attorney).

Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα τόσο για την ίδια την Μάνλτιν Σίγκα όσο και για την ίδια την ομογένεια, διότι η Μάντλιν Σίγκα καθίσταται η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα με καταγωγή από τη μαρτυρική Γλύνα της Βορείου Ηπείρου – που επέζησε του ολοκαυτώματος των Γερμανών – που θα φορέσει την τήβεννο του Εφέτη Δικαστή.

Να διευκρινίσουμε ότι η «google translate» την οποία εμπιστεύονται αρκετά μέσα ενημέρωσης – συμπεριλαμβανομένων και ομογενειακών μπέρδεψε τα πράγματα και το associate judge το απέδωσαν λάθος και μάλιστα έγραψαν «την θέση της Αναπληρώτριας Αναπληρώτριας Δικαστή στο Πολιτειακό Εφετείο της Νέας Υόρκης θα αναλάβει η ομογενής εισαγγελική λειτουργός, Μαγδαληνή Σίγκα (Madeline Singas)».

Η Μάνλτιν Σίγκα και οι άλλοι πέντε εφέτες αποκαλούνται associate judges και μόνο η πρόεδρος του Εφετείου Janet DiFiore αποκαλείται chief judge. Αν και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης οι Δημοκρατικοί ελέγχουν και τους τρεις βραχίονες της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας η επικύρωση της υποψηφιότητας της Μάνλτιν Σίγκα πέρασε από συμπληγάδες διότι οι αντιρρησίες επικαλούνταν τον ρόλο της ως εισαγγελέα καριέρας. Καταλυτικό ρόλο στην έγκριση της υποψηφιότητας από την Πολιτειακή Γερουσία, με 37 ψήφους υπέρ και 26 κατά έπαιξαν οι ομογενείς πολιτειακοί γερουσιαστές Μιχάλης Γιάνναρης, Άντριου Γουνάρδης και Τζέιμς Σκμουφής.

Η Μάντλιν Σίγκα είναι εισαγγελέας καριέρας και τα επτά τελευταία χρόνια που ηγείται της Εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και να μειώσει την εγκληματικότητα κατά 25%.

Έλκει την καταγωγή της από τη μαρτυρική Γλύνα της Βορείου Ηπείρου και είναι η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που έχει εκλεγεί ποτέ σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο. Γεννήθηκε στην Αστόρια και αποφοίτησε από το Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Είναι παντρεμένη με τον Θέο Αποστόλου και έχει δίδυμα, τον Μπιλ και τη Ντέμη.


πηγη:anamniseis.net

Τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών φοιτητών το επίκ...
Παρέμβαση-βόμβα του Τζο Μπάιντεν στα Βαλκάνια για ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...