Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες κατά την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο με μέριμνα του Δήμου Αθηναίων, στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες κατά την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο με μέριμνα του Δήμου Αθηναίων, στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών

Το καθιερωμένο ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους Πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 18 Ιουλίου, στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, παρουσία του αναπληρωτή Δημάρχου και αντιδημάρχου Αθηναίων, Ελευθέριου Γ. Σκιαδά.

Είναι καθήκον όλων μας να μην αφήσουμε την παρακαταθήκη των αγωνιστών του Ιουλίου 1974 να ξεχαστεί. Eφέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, η εκδήλωση αυτή είναι ιδιαίτερα φορτισμένη. Από τις εξελίξεις στη Μεγαλόνησο και τις προκλήσεις που σημειώνονται εκεί. Επίσης λόγω του εορτασμού των 200 ετών από τη μεγάλη Εθνεγερσία, στην οποία οι αδελφοί μας Κύπριοι κατέθεσαν επίσης μέγα μερίδιο αγώνων και αίματος. Aνεχθήκαμε πολλά ευελπιστώντας στη δημιουργία συνθηκών Ευημερίας, Σταθερότητος, Ειρήνης και Συνεργασίας. Εμμένουμε στο πάγιο αίτημα για Ασφάλεια και Πρόοδο ολόκληρου του Κυπριακού Λαού. Ωστόσο οι ιταμές προκλήσεις των τελευταίων ημερών μας υπενθυμίζουν πως πρέπει να εμείνουμε και στους στόχους μας. Και όσο θα εντείνονται οι αντιξοότητες, τόσο θα αναδεικνύεται αδήριτη η ανάγκη να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις αρχές μας και ενωμένοι, τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδημάρχος Αθηναίων  Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς.

Η Επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε με μέριμνα του Δήμου Αθηναίων, στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, μίλησε επίσης ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος.  Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση.

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο βουλευτής Γε ώργιος Κουμουτσάκος, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,  καθώς και εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών αρχών.

​Έντι Ράμα: Ο συμπαθής χρήσιμος ή ο αποκρουστικός ...
Ἡ Ἑλλάς ἀναγνωρίζει τό Κόσοβο ἡ Σερβία ἀναγνωρίζει...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...