ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών στην ελληνοαλβανική μεθόριο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών στην ελληνοαλβανική μεθόριο

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος, ενώ αποτράπηκε η διακίνηση 17 παράτυπων μεταναστών

Κατασχέθηκε χρηματικό ποσό άνω των -12.000- ευρώ και το όχημα για τη μεταφορά των αλλοδαπών

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος, που διευκόλυνε την έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν (3) μέλη, ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης μεταφοράς και εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών και της εξασφάλισης καταλύματος για την απόκρυψή τους, καθώς και (17) παράτυποι μετανάστες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό, που οδηγούσε ο ημεδαπός, να κινείται με κατεύθυνση προς Κακαβιά επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός αυτού (8) παράτυποι μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφθηκε η ύπαρξη κυκλώματος, τα μέλη του οποίου, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Ως προς τη δομή και τους ρόλους των μελών του κυκλώματος, οι δύο κατηγορούμενοι αλλοδαποί, φρόντιζαν για τον εντοπισμό αλλοδαπών που επιθυμούσαν να εξέλθουν από τη χώρα, εξασφαλίζοντάς τους κατάλυμα για την απόκρυψή τους στα σπίτια τους. Ακολούθως, ο ημεδαπός, ο οποίος είχε το ρόλο του «μεταφορέα», τους μετέφερε με το παραπάνω όχημα ως τα ελληνοαλβανικά σύνορα, από όπου στη συνέχεια, δύο έτεροι συνεργοί τους, τους παραλάμβαναν και τους οδηγούσαν πεζή στο αλβανικό έδαφος.

Το αντίτιμο για κάθε μεταφερόμενο αλλοδαπό ανέρχονταν στο ποσό των -200- ευρώ, από τα οποία τα μισά καρπώνονταν ο «μεταφορέας».

Ύστερα από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο αλλοδαπά μέλη του κυκλώματος, ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν ακόμη συνολικά (9) παράτυποι μετανάστες.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των -12.380- ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των (3) μελών του κυκλώματος, (4) κινητά τους τηλέφωνα καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...