Αφόρητες πιέσεις της Άγκυρας στα Σκόπια για να της παραδώσουν Γκιουλενιστές

Αφόρητες πιέσεις της Άγκυρας στα Σκόπια για να της παραδώσουν Γκιουλενιστές

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αγκυρα προβαίνει σε ωμές παρεμβάσεις στα Σκόπια, προκειμένου να της παραδώσουν μέλη της οργάνωσης του πάλαι ποτέ συμμάχου του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά πλέον θεωρούμενου ως εκ των εγκεφάλων (;) του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.


Τώρα, ο λιαν κινητικός (!) Τούρκος πρέσβης στα Σκόπια, Hasan Mehmet Sekizcok, προέβη σε εκ νέου πιέσεις. Ολα αυτά, βέβαια, στο φόντο της «επετείου» του πραξικοπήματος, αλλά και της πρόσφατης, νέας απαγωγής που έκαναν τουρκικές μυστικές υπηρεσίες από την Κιργιζία. Την πρώην σοβιετική περιοχή, η οποία φαίνεται πως διατηρεί στενές σχέσεις με την Αγκυρα.

Σε μια περίοδο, κατά την οποία η Αγκυρα ξαναθυμήθηκε ακόμα και τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα.

Να σημειωθεί ότι τους περισσότερους από τους απαχθέντες, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, στη συνέχεια, τους παρουσιάζουν στο διαδίκτυο στο φόντο τουρκικών σημαιών. Κατά τον γνώριμο τρόπο εξευτελισμού, αντίστοιχο με αυτόν της «σύλληψης» Οτσαλάν.

Μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν, εσχάτως επέχαιρε, για μια ακόμη φορά, διότι πάνω από 100 αντικαθεστωτικοί έχουν απαχθεί στο εξωτερικό και μεταφερθεί στην Τουρκία.

Απαγωγές στα Βαλκάνια

Ως γνωστόν, προ ετών είχε οργανωθεί απαγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, με το πράσινο φως βέβαια της τότε κυβέρνησής του. Πολλές είναι οι πληροφορίες, επίσης, σύμφωνα με τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση Μπορίσωφ στη Βουλγαρία παρέδιδε στην Τουρκία αντικαθεστωτικούς.

Ακομα, έντονες είναι οι πιέσεις, όχι μόνο προς τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και την Αλβανία. Εως τώρα, πάντως, η πρώτη φέρεται να μην έχει ικανοποιήσει αυτό το τουρκικό «αίτημα».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της βόρειας γείτονος, MIA, τώρα ο πρέσβης της Τουρκίας στη χώρα, έφτασε στο σημείο να οργανώσει συνέντευξη Τύπου, για να πει ότι η Αγκυρα αναμένει την έκδοση 86 Τούρκων οι οποίοι, κατά τον πρέσβη, είναι ύποπτοι για διασυνδέσεις με το κίνημα του ιεροκήρυκα Γκιουλέν.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια -είπε- έχει αυξηθεί ο αριθμός των αιτημάτων προς τις Αρχές της χώρας για απέλαση και εκδόσεις. Συνολικά ζητείται η απέλαση 86 προσώπων. Για 20 από αυτούς ζητείται η έκδοση. Όλα αυτά τα αιτήματα έχουν σταλεί στις αρμόδιες Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά έως τώρα δεν έχουν ληφθεί μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση».

Τα ιδρύματα των Γκιουλενιστών

Ο ίδιος, επίσης, ισχυρίστηκε ότι «οι δομές της FETO (σ.σ. Γκιουλενιστές) συνεχίζουν να είναι παρούσες στη χώρα, κρυμμένες πίσω από προπετάσματα, όπως εκπαιδευτικούς θεσμούς και εμπορικές ενώσεις. Με κάθε ευκαιρία μεταφέρουμε στις αρμόδιες αρχές της Βόρειας Μακεδονίας τα αιτήματά μας για αποτροπή της λειτουργίας των δομών της FETO και απέλαση των προσώπων που σχετίζονται με αυτή. Η παύση των δραστηριοτήτων των δομών της FETO και η απέλαση προσώπων που σχετίζονται με αυτή θα αποτελέσουν συγκεκριμένα βήματα ως προς τη διμερή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ο πρέσβης, ακόμα, έσπευσε, όπως είπε, να αδράξει της ευκαιρίας, προκειμένου να υπενθυμίσει ότι «οι ενέργειές μας θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση της καταστολής των δομών της FETO στο εξωτερικό».

Να σημειωθεί ότι τόσο στη Βόρεια Μακεδονία, όσο και στην Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων, όπως επίσης και στην Ελλάδα, η οργάνωση του Γκιουλέν είχε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Μάλιστα, υπάρχουν μέλη των πολιτικών και οικονομικών ελίτ ορισμένων χωρών, τα οποία σπούδασαν σε αυτά. Λέγεται, δε, ότι κάποια εξ' αυτών, με την επιρροή που διαθέτουν, έχουν εμποδίσει το λουκέτο που απαιτεί η Αγκυρα να μπει σε αυτά τα ιδρύματα.


πηγη:lawandorder.gr

30 χρόνια από μια ιστορική επιστολή των Ελλήνων Βο...
Θερμό επεισόδιο στην Κύπρο: Τουρκική ακταιωρός άνο...

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...