DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Σε Τίρανα και Χειμάρρα μεταβαίνει ο Μ. Κεφαλογιάννης

Σε Τίρανα και Χειμάρρα μεταβαίνει ο Μ. Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας θα επισκεφθεί και πάλι την Αλβανία για να προεδρεύσει της Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της χώρας στη ΕΕ.

Μία συνεδρίαση στην οποία μετέχουν 28 Ευρωπαίοι βουλευτές καθώς και 28 βουλευτές του Αλβανικού Κοινοβουλίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν, την λειτουργία του κράτους δικαίου στην Αλβανία, την ελευθερία της λειτουργίας των ΜΜΕ, την μάχη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία, τις σχέσεις καλής γειτονίας και την προστασία των μειονοτήτων. Συναντήσεις θα γίνουν με την πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου, τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τους πρέσβεις της ΕΕ στην Αλβανία.

Μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την συνεχιζόμενη άδικη προφυλάκιση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, το θέμα αυτό θα είναι στο επίκεντρο των επαφών του Μανώλη Κεφαλογιάννημε την πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής και αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θα επισκεφθεί και πάλι τον Δήμαρχο Φρέντη Μπελέρη στις φυλακές των Τιράνων.

Παράλληλα στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αλβανία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης,θα μεταβεί στη Χειμάρρα για να ενημερωθεί, για το περιουσιακό ζήτημα και τις απαλλοτριώσεις των περιουσιών των κατοίκων του δήμου της Χειμάρρας .

Ο Φρέντη Μπελέρης εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει εδώ και δύο μήνες προφυλακισμένος κατά παράβαση των αρχών του Κράτους Δικαίου και του τεκμηρίου της αθωότητας. Μία προφυλάκιση άδικη και μεροληπτική κατά ενός εκλεγμένου δημάρχου που προκαλεί ανησυχία και εγείρει ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη σκοπιμοτήτων και πολιτικών μεθοδεύσεων. Μία απόφαση που εμποδίζει τον Φρέντη Μπελέρη να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των πολιτών που τον εξέλεξαν στο δημαρχιακό αξίωμα της πόλης τους.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε πριν σαράντα ημέρες στις φυλακές Τιράνων τον Φρέντη Μπελέρη όπου κρατείται. Με την απόλυτη στήριξη των ευρωβουλευτών της ΝΔ και τη συνδρομή του Μάνφρεντ Βέμπερ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε την τροπολογία του Μανώλη Κεφαλογιάννηγια την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και για την προστασία των περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης υποστήριξε σθεναρά την τροπολογία η οποία υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών του ΕΚ και εντάχθηκε στην έκθεση της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...