Από Newsroom σε Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023
Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κων/νου Μητσοτάκη στην Δερβιτσάνη

 Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Δερβιτσάνης η οποία θα ονομαστεί «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παρά τις επιθέσεις φιλίας που έκανε τον τελευταίο καιρό ο Αλβανός πρωθυπουργός προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να μην παραστεί στα αποκαλυπτήρια της προτομής με την οποία τιμάται ο αείμνηστος πατέρας του Κ. Μητσοτάκης ως ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέφθηκε την Αλβανία μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, στις 13 Ιανουαρίου 1991.

Η προτομή που έχει επιμεληθεί προσωπικά ο Ράμα φυλάσσεται στις αποθήκες του Δήμου Δρόπολης και αναμένεται να τοποθετηθεί αύριο. Η τοποθεσία που χτίστηκε η βάση είναι επιλογή του Αλβανού πρωθυπουργού ο οποίος είχε στείλει προ ημέρων την υπουργό Τουρισμού Μιρέλα Κουμπάρο και μέσω βιντεοκλήσεων προσπαθούσε να εντοπίσει το «δυνατό» σημείο της πλατείας που θα τοποθετηθεί η προτομή. 

Σχετικές Δημοσιεύσεις