ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Κατατέθηκε ο φάκελος από την Περιφέρεια Ηπείρου για την οδική σύνδεση Ιόνια οδός - Κακαβιά

Κατατέθηκε ο φάκελος από την Περιφέρεια Ηπείρου για την οδική σύνδεση Ιόνια οδός - Κακαβιά

Αγώνα δρόμου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έκαναν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος για το έργο Ιωάννινα- Κακαβιά, ο οποίος τη Δευτέρα υποβλήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησής του από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως ανέφερε σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είναι ένα από τα τέσσερα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα που περιλαμβάνονται στην πρώτη Ελληνική πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο αναμένεται να την εξετάσει την ερχόμενη Πέμπτη. Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται και το έργο σύνδεσης του Ε-65 με την Εγνατία Οδό.

«Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, όπως ευελπιστώ, τότε η Περιφέρεια θα αναλάβει άμεσα τις διαδικασίες για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η οδική σύνδεση Ιωάννινα- Κακαβιά, ήταν το μόνο τμήμα από τους διευρωπαϊκούς άξονες που ενδιαφέρουν την Ήπειρο (Καμπή- Φιλιππιάδα- Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα- σύνορα με Αλβανία), που είχε ώριμη μελέτη και η οποία μετά από πέντε χρόνια αδράνειας, επικαιροποιήθηκε από την Περιφέρεια που την παρέλαβε πρόσφατα από το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Μετά από πολυετή καθυστέρηση, φαίνεται ότι θετική κατάληξη θα έχει και η μελέτη για την οδική σύνδεση Καμπή- Γέφυρα Καλογήρου – Πρέβεζα, καθώς έχει δοθεί εντολή στον μελετητή να την ολοκληρώσει εντός ενός διμήνου. «Και αυτό το έργο το έχουμε προτείνει στο Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Με αφορμή την αναβολή της εκδίκασης στο αρμόδιο Δικαστήριο της υπόθεσης για τον καθορισμό τιμής για τις απαλλοτριώσεις του έργου παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης, ο Περιφερειάρχης είπε ότι για να κερδίζεται χρόνος, ζήτησε από το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, ώστε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, να περιλάβει ρύθμιση, με την οποία να επιτρέπεται η δημοπράτηση έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις, οι οποίες θα είναι όμως υποχρεωτικές πριν την υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...